‘Nieuwe iPhone SE met groter scherm verschijnt begin 2020’

Lars Paijmans
4 september 2019, 13:08
1 min leestijd
‘Nieuwe iPhone SE met groter scherm verschijnt begin 2020’

Opnieuw stelt een gerucht dat de iPhone SE begin volgend jaar terugkeert in een nieuw jasje. Apple zou het budgetmodel nieuw leven inblazen met een groter scherm.

iPhone SE 2 komt begin 2020

Jarenlang is de iPhone SE een populair model geweest door de lage prijs en goede specificaties die je daarvoor terugkreeg. Toch besloot Apple ondanks alle geruchten geen iPhone SE 2 uit te brengen, tot teleurstelling van veel Apple-gebruikers.

iphone se review

Dit jaar duikt de SE weer op in nieuwe geruchten, die stellen dat Apple dit instapmodel opnieuw zou willen uitbrengen met een herziene versie. Nikkei laait dit geruchtenvuurtje weer op met een bericht van een anonieme bron, die stelt dat deze vernieuwde iPhone SE in de lente van 2020 zou verschijnen.

Het toestel zou een groter scherm krijgen van 4,7 inch, in tegenstelling tot het 4 inch-display van de originele SE. Bovendien krijgt het toestel een ontwerp dat meer op de iPhone 8 lijkt, met dus mogelijk een glazen achterkant voor draadloos opladen. De nieuwe SE zou geen Face ID krijgen en is in plaats daarvan weer met een ouderwetse vingerafdrukscanner uitgerust.

Lcd-scherm maar wel A13-chip

Om de prijs laag te houden, gebruikt Apple een lcd-scherm in plaats van oled-display. Wel wordt het apparaat uitgerust met de nieuwe A13-chip waar ook de 2019 iPhones op draaien.

De nieuwe SE zou de iPhone 7 vervangen in het aanbod, wat ook betekent dat dit toestel na de onthulling van de 2019 iPhones waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar is. Met de SE zou Apple eindelijk weer een echt budgetmodel introduceren. Deze plek wordt nu ingenomen door de iPhone XR, die door zijn hoge adviesprijs van ruim 859 euro bepaald niet budget te noemen is.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Nikkei
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's