De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 9: iOS 13-functies en AR-bril

Florence Peeters
2 maart 2019, 16:02
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 9: iOS 13-functies en AR-bril

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13-conceptafbeeldingen tonen nieuwe functies van grote update

ios-13-conceptafbeeldingen

Ontwerper Léo Vallet heeft, gebaseerd op geruchten, afbeeldingen gemaakt van mogelijk nieuwe functies van iOS 13. Zoals de optie om een Magic Mouse of Magic Keyboard aan te sluiten, net zoals we AirPods al koppelen. Dit concept toont ook een nieuwe volumebesturing. De volumebalk wordt naast de fysieke volumeknopjes geplaatst, in plaats van in het midden van het scherm. Daarnaast is het redesign van het Bedieningspaneel opvallend. iOS 13 combineert mogelijk het Bedieningspaneel met de app-kiezer.

→ Lees verder over het iOS 13-concept

Apple-topman: ‘Hoge prijzen van onze producten niet puur voor winst’

Apple producten duurder

De hoge prijzen van iPhones en Macs zijn een veelgehoorde klacht van gebruikers. Apple-topman Jeff Williams zegt dat het bedrijf hier zich bewust van is, maar de kwestie complexer is dan veel mensen denken. Volgens de COO houden de analisten geen rekening met allerlei extra kostenposten die Apple maakt. Als voorbeeld noemt hij de activiteitssensoren in de Apple Watch. Alleen voor dit onderdeel heeft Apple een speciaal laboratorium gebouwd met veertig verpleegkundigen en waar tienduizend mensen aan tests deelgenomen hebben.

→ Lees verder over de hoge prijzen van Apple

‘Apples AR-bril vertelt jou straks meer over de wereld om je heen’

Apple AR-bril patent

Apple sleutelt hard door aan zijn eerste augmented reality-bril. Een nieuw toegekend patent beschrijft hoe een ‘aan het hoofd bevestigd apparaat’ belangrijke herkenningspunten kan herkennen rondom de gebruiker met een camera die ingebouwd zit in de bril zelf. Iemand die door een stad loopt met Apples bril op zijn of haar neus ziet na het activeren van deze functie overal kleine tekstvakjes verschijnen. Door hier met je vinger naar te wijzen kun je de tekstblokjes activeren en krijg je meer achtergrondinformatie.

→ Lees verder over Apples AR-bril

‘Nieuwe AirPods zijn vanaf 29 maart te koop’

AirPods 2019 verwachtingen

De opvolgers van de huidige AirPods zouden vanaf 29 maart in de winkels liggen. Het gerucht van de Spaanse website Applesfera is gebaseerd op een screenshot waarop te zien is dat de huidige AirPods op 28 maart aan het einde van hun levenscyclus komen. Een dag later moeten de vernieuwde oordopjes in de winkels liggen. Maar andere geruchten stellen juist dat Apples event eind maart in het teken staat van diensten, en niet om nieuwe hardware draait.

→ Lees verder over de nieuwe AirPods-releasedatum

Apple Watch Series 4 vs Galaxy Watch Active: sportieve horloges vergeleken

Apple Watch Series 4 vs Samsung Galaxy Watch Active

Samsung heeft een nieuwe smartwatch die ook op de iPhone werkt. Als iPhone-gebruiker ligt de Apple Watch voor de hand, maar de onlangs onthulde Galaxy Watch Active van Samsung kan voor jou een interessant alternatief zijn. Is de Galaxy Watch Active een serieuze Apple Watch Series 4-concurrent? Wij zochten het uit.

→ Lees verder over de Apple Watch vs Galaxy Watch Active

Je Apple Watch vertelt je vanaf 2020 mogelijk hoe je hebt geslapen

Apple is druk bezig met het ontwikkelen van een slaaptracker voor in de Apple Watch. Het lijkt erop dat het niet alleen om software gaat, maar er ook bepaalde sensoren bij komen kijken. Dit zou betekenen dat de slaapmonitor-functie niet via een watchOS-update naar alle ondersteunende horloges kan komen. Apple-medewerkers zouden de slaaptracker in het slimme horloge al enkele maanden testen. Het doel zou zijn om volgend jaar de functie uit te brengen, mogelijk dus op de Apple Watch Series 6.

→ Lees verder over een Apple Watch met slaaptracker

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu