iOS 13-conceptafbeeldingen tonen nieuwe functies van grote update
Erwin Vogelaar

Het duurt nog even tot iOS 13 beschikbaar is, maar via deze conceptafbeeldingen krijgen we alvast een beter idee van wat ons te wachten staat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 13-conceptafbeeldingen tonen nieuwe functies

Er is een grote kans dat je iPhone en iPad later dit jaar met iOS 13 een flinke update krijgen. Vorig jaar zorgde iOS 12 voornamelijk voor meer stabiliteit en nu is het tijd om de volgende stap te zetten.

In eerdere conceptafbeeldingen werden onder andere de donkere modus en de verbeterde camera-app van iOS 13 getoond. Nu nemen we een kijkje naar hoe andere nieuwe functies er mogelijk uit komen te zien.

ios-13-conceptafbeeldingen

Deze afbeeldingen zijn gemaakt door ontwerper Léo Vallet, die zijn werk heeft gebaseerd op geruchten. De afbeeldingen zijn dus niet hoe iOS 13 er definitief uit komt te zien, maar geven een idee van de nieuwe mogelijkheden.

Zoals de optie om een Magic Mouse of Magic Keyboard aan te sluiten, zoals we nu AirPods koppelen met onze iPhone of iPad. Ook interessant is de nieuwe volumebesturing. In iOS 12 wordt de volumebalk bij het aanpassen van het volume in het midden van het scherm getoond. Dit concept toont een interface waarbij de volumebalk naast de fysieke volumeknopjes wordt geplaatst.

ios-13-conceptafbeeldingen

Daarnaast is het redesign van het Bedieningspaneel opvallend. Nu de homeknop op nieuwe iPhones is verdwenen, moet je het Bedieningspaneel naar beneden halen vanuit de rechterbovenhoek. Gebruik jij je telefoon met één hand, dan is dat niet zo praktisch. iOS 13 combineert mogelijk het Bedieningspaneel met de app-kiezer.

Vind mijn iPhone wordt mogelijk ook vernieuwd. Op de conceptafbeeldingen is een versie van de app te zien die automatisch wordt ingeschakeld als er vreemd gedrag wordt geregistreerd. Denk bijvoorbeeld aan iemand die jouw telefoon grijpt en wegrent.

Meer nieuwe iOS 13-functies

De geruchten spreken inmiddels over veel meer nieuwe iOS 13-functies. Zoals eindelijk een nieuw design voor het beginscherm en meer opties voor je privacy en gezondheid. Lees alles in het overzicht met onze iOS 13-verwachtingen.

Is dit wat je hoopt van iOS 13, of heb je andere wensen? Laat van je horen in de reacties!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.