‘Apples AR-bril vertelt jou straks meer over de wereld om je heen’

Lars Paijmans
27 februari 2019, 9:01
2 min leestijd
‘Apples AR-bril vertelt jou straks meer over de wereld om je heen’

Apple sleutelt hard door aan zijn eerste augmented reality-bril. Vandaag blijkt het bedrijf manieren te willen vinden om de bril jou informatie te geven over de echte wereld om je heen.

Apple ar-bril patent toont nieuwe functies

De informatie is afkomstig uit een nieuw patent dat is toegekend. Hierin staat beschreven hoe een ‘aan het hoofd bevestigd apparaat’ belangrijke herkenningspunten kan herkennen rondom de gebruiker met een camera die ingebouwd zit in de bril zelf.

In een afbeelding is goed te zien hoe dit in de praktijk moet gaan werken. Iemand die door een stad loopt met Apples bril op zijn of haar neus ziet na het activeren van deze functie overal kleine tekstvakjes verschijnen. Deze worden via de bril over de echte wereld heen gelegd, zodat het net lijkt alsof er een tekstblokje boven de gevel van een groot gebouw zweeft.

Door hier met je vinger naar te wijzen kun je de tekstblokjes activeren en krijg je meer achtergrondinformatie. Handig als je op vakantie bent en je meer te weten wilt komen over de belangrijkste gebouwen in een stad.

Eerst naar de iPhone, dan naar de bril?

Op een andere tekening in het patent is dezelfde functie ook werkend te zien op een iPhone-scherm. Dat zou mogelijk betekenen dat Apple de functie ook in iOS wil toevoegen als ARKit-app of als ARKit-functie van Apple Maps. Je krijgt dan dezelfde werking, alleen richt je dan de camera van je iPhone op een gebouw om er meer over te weten te komen.

Apple is inmiddels al jaren bezig om een eigen AR-headset te ontwikkelen. Deze bril laat nog wel even op zich wachten, maar zou een van de belangrijkste gloednieuwe Apple-producten van de komende jaren worden. Zo zou het apparaat op ‘rOS’ draaien, een aangepaste versie van iOS.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: patent
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: Apple Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's