‘Nieuwe AirPods zijn vanaf 29 maart te koop’
Wouter Nijsen

De opvolgers van de huidige AirPods, waar al een tijdje geruchten over gaan, zouden vanaf 29 maart in de winkels liggen. Dat betekent dat we mogelijk eind deze maand al met de nieuwe oordopjes aan de slag kunnen, al staat dit nog verre van vast.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Nieuwe AirPods releasedatum is 29 maart’

Het gerucht is afkomstig van de Spaanse website Applesfera en werd vervolgens opgepikt door 9to5Mac. De website zegt van een bron, die bekend is met de plannen van Apple, te hebben gehoord dat de ‘AirPods 2’ op 29 maart in de winkels liggen. Het bericht is gebaseerd op een screenshot waarop te zien is dat de huidige AirPods op 28 maart aan het einde van hun levenscyclus komen. Een dag later moeten de vernieuwde oordopjes in de winkels liggen.

Vooralsnog nemen we het gerucht echter met een korreltje zout. Het is allereerst de vraag of Apple daadwerkelijk deze maand al de vernieuwde AirPods presenteert, aangezien het gerucht gaat dat het maart-event van het bedrijf in het teken staat van diensten, en niet van nieuwe hardware. Daarnaast kan het zijn dat Apple eind maart niet een hele nieuwe versie van de AirPods uitbrengt, maar alleen het doosje om de huidige oordopjes draadloos te kunnen opladen.

nieuwe airpods 2019

Het is bovendien niet de eerste keer dat we 29 maart als releasedatum van de AirPods 2 voorbij zien komen. Een aantal weken terug stelde een Griekse website dat de verbeterde oordopjes, samen met de AirPower en nieuwe iPads, vanaf die dag worden verkocht. Volgens het Amerikaanse BuzzFeed vindt het eerste Apple-event van 2019 op maandag 25 maart plaats. Volgens diezelfde bron staan diensten centraal tijdens deze presentatie.

Volgens de laatste geruchten krijgen de nieuwe AirPods ondersteuning voor het ‘Hé Siri’-stemcommando om de spraakassistent op te roepen, verbeterde geluidskwaliteit, speciale gezondheidssensoren en een ander materiaal om meer grip te bieden. Bovendien zouden de AirPods 2019 ook in het zwart beschikbaar komen, naast de huidige witte kleur. Meer lees je in ons overzicht met verwachtingen hieronder.

AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.