Je Apple Watch vertelt je vanaf 2020 mogelijk hoe je hebt geslapen

26 februari 2019, 17:04
2 min leestijd
Je Apple Watch vertelt je vanaf 2020 mogelijk hoe je hebt geslapen

Apple focust zich met de Apple Watch steeds meer op gezondheid, en jouw slaap monitoren lijkt de volgende stap te zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch krijgt slaaptracker-functie in 2020’

Apple is druk bezig met het ontwikkelen van een slaaptracker voor in de Apple Watch. Het lijkt erop dat het niet alleen om software gaat, maar er ook bepaalde sensoren bij komen kijken. Dat blijkt uit een rapport van Bloomberg. Dit zou betekenen dat de slaapmonitor-functie niet via een watchOS-update naar alle ondersteunende horloges kan komen.

Apple slaapritme

Apple-medewerkers zouden de slaaptracker in het slimme horloge al enkele maanden testen. Het doel zou zijn om volgend jaar de functie uit te brengen. Omdat er dus hardware aan verbonden is, zou dat betekenen dat de Apple Watch Series 6 het eerste horloge van Apple is dat jouw slaap kan analyseren.

Momenteel is er nog geen slaaptracker-functie te vinden op de Apple Watch en ook niet in iOS. Het is wel mogelijk om de data van jouw wekkers door te sturen naar de Gezondheid-app, als je de functie ‘Bedtijd’ hebt geactiveerd. Dit is echter vooral een schatting van het aantal uren dat je slaapt, maar geeft geen inzicht in de kwaliteit van jouw slaap.

Daarnaast zijn er al verschillende apps die dit wel uitgebreid voor je bijhouden en vervolgens synchroniseren met de Gezondheid-app op je iPhone. Een van die apps is AutoSleep, en deze werkt ook op je Apple Watch.

Concurrentiestrijd

Met het toevoegen van een slaaptracker lijkt Apple de strijd aan te gaan met concurrenten. Zo heeft de Fitbit Versa, een directe concurrent van de Apple Watch, al jaren ondersteuning voor slaapanalyse. Het is al langer duidelijk dat Apple meer inzet op het bijhouden van slaapdata.

Zo heeft het bedrijf uit Cupertino in 2017 het bedrijf Beddit overgenomen en eind vorig jaar om die reden een slaapmonitor uitgebracht. Dit is een band die je over je matras legt en je ademhaling, beweging en hartslag bijhoudt in de nacht.

Daarnaast dient Apple aan de lopende band patenten in om jouw nachtrust te verbeteren en zouden we zomaar in iOS 13 al meer daarvan terug kunnen zien met bijvoorbeeld een ingebouwde slaap-app.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu