Nieuwsoverzicht week 11: Apple Watch prijzen, nieuwe MacBook en iOS 8.3 bèta

Wouter Nijsen
14 maart 2015, 13:17
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 11: Apple Watch prijzen, nieuwe MacBook en iOS 8.3 bèta

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch prijzen bekend: dit kost de smartwatch in euro’s

Apple Watch-evenement

Deze week stond stond natuurlijk vooral in het teken van het Spring Forward-event, waar Apple meer vertelde over de Apple Watch. Zo werden de Amerikaanse prijzen van de smartwatch bekend en weten we inmiddels wat de Watch in euro’s gaat kosten. De Watch Sport start bij 399 euro voor het 38mm-model en voor het grotere 42mm-model betaal je 449 euro. De normale Apple Watch kost tussen de 649 (38mm) en 699 (42mm) euro en voor de gouden Edition betaal je maar liefst 11.000 (38mm) of 13.000 euro (42mm). De Apple Watch wordt echter voorlopig niet in ons land beschikbaar. Vanaf 10 april is het apparaat te reserveren en twee weken later verschijnt het in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, China, Australië en Hong Kong. Naar eigen zeggen werkt Apple hard om ervoor te zorgen dat de Apple Watch snel in meer landen beschikbaar wordt.

Apple presenteert dunste en lichste MacBook ooit

nieuwe macbook

Op het evenement onthulde Apple ook de nieuwe MacBook, die gewoon ‘MacBook’ wordt genoemd. De laptop is vanaf volgende maand verkrijgbaar en voert veel vernieuwingen door. Zo is de MacBook slechts 13,1 millimeter dik, 900 gram zwaar en daarmee de dunste en lichtste notebook die Apple ooit heeft gemaakt. De MacBook heeft verder een 12-inch Retina display met een resolutie van 2304 x 1440 pixels en een aspect ratio van 16:10. Ook is er voor de laptop een nieuw toetsenbord ontwikkeld, dat een stuk dunner is dan voorheen. Daarnaast is het trackpad in de MacBook is volledig vernieuwd en voorzien van Force Touch, een functie die bekend is van de Apple Watch. Dat betekent dat hij drukgevoelig is en herkent hoe hard je de trackpad indrukt. Tot slot heeft de nieuwe MacBook één aansluiting, volgens de nieuwe usb c-standaard. Hierop kun je vijf verschillende kabels aansluiten: de oplader, usb, een lightning-kabel, hdmi en vga.

iOS 8.2 met Apple Watch-ondersteuning nu te downloaden

ios-8

Ook werd iOS 8.2 afgelopen maandag tijdens het Apple Watch-event uitgerold. De laatste iOS-versie brengt onder meer Apple Watch-ondersteuning met zich mee en meer mogelijkheden voor de Gezondheids-app. Verder verbetert iOS 8.2 de stabiliteit van de Mail- en Muziek app, de Flyover-functie in de Kaarten-app en enkele features in VoiceOver. Daarnaast voert iOS 8.2 een heleboel bugfixes door, zodat de resterende foutjes uit iOS 8 worden gehaald. De nieuwe iOS-versie is over-the-air te downloaden voor de iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus, iPad 2/3/4, iPad Air/Air 2, iPad mini/2/3 en iPod touch (5G). Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je checken of de update voor jou beschikbaar is.

Apple kondigt nieuwe videodienst HBO Now aan

HBO Now

HBO Now werd tijdens het Spring Forward-evenement aangekondigd door Richard Plepler, de ceo van HBO. Volgens Plepler biedt de videodienst het aanbod van het verleden, heden en de toekomst. Daarbij kun je denken aan series als Veep, Silicon Valley en Game of Thrones. HBO Now wordt volgende maand beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. De dienst komt ‘zo spoedig mogelijk’ ook naar Nederland en België. HBO Now is in principe te gebruiken in elke webbrowser, maar is voor mobiele apparaten exclusief aan de iPhone en iPad. Ook is de Apple TV de enige streaming box waarop HBO Now in eerst instantie te gebruiken zal zijn. HBO Now gaat in de VS 14,99 dollar per maand kosten, de Nederlandse prijzen zijn echter nog niet bekend.

Apple brengt publieke bèta van iOS 8.3 uit

iOS 8.2 release

Apple heeft deze week de publieke bèta van iOS 8.3 beschikbaar gemaakt, waardoor gebruikers al de nieuwe functies van de update kunnen testen. Om deel te nemen aan de open bèta dien je je via deze link in te schrijven bij het zogenoemde Apple Beta Program. Dit doe je door met je Apple ID in te loggen. Het is overigens de keer dat Apple een publieke bèta van een iOS-versie uitbrengt, al komt het nieuws niet geheel als een verrassing. Enkele weken geleden kwam namelijk al Apples plan naar buiten om de update vroegtijdig voor het grote publiek beschikbaar te maken. iOS 8.3 bevat veel nieuwe functies, maar de belangrijkste is natuurlijk dat Siri door de update eindelijk Nederlands praat. Dit is een functie waar veel gebruikers al jaren naar uitkijken, omdat zij voorheen gedwongen werden om de stemassistent met de Engelse of Duitse taal te gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu