Zo duur wordt de iPhone 7S (Plus) waarschijnlijk in Nederland

Lars Paijmans
30 augustus 2017, 15:34
2 min leestijd
Zo duur wordt de iPhone 7S (Plus) waarschijnlijk in Nederland

Vorige week berekenden we al de mogelijke prijs van de iPhone 8 in Nederland, en vandaag doen we hetzelfde voor de iPhone 7S en 7S Plus. Heb jij dit bedrag over voor de nieuwe iPhone?

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Wat wordt de iPhone 7S prijs in Nederland?

Net als bij de iPhone 8 is er nog opvallend weinig gezegd over de prijs van de iPhone 7S. Terwijl er bijna dagelijks gelekte foto’s en nieuwe functies opduiken, houdt men de staken stijf op elkaar als het op het prijskaartje aankomt.

Toch kunnen we al wel het één en ander afleiden als we naar de voorgaande iPhone-lanceringen kijken. Zeker voor de iPhone 7S en 7S Plus levert dit een realistisch beeld op, omdat het design en de functies grotendeels overeen komen met de iPhone 7 van vorig jaar. Om de prijzen te berekenen, hebben we goed gekeken naar de prijs die Apple in voorgaande jaren voor de telefoon vroeg bij lancering.

iPhone 7S Prijs Nederland

Toen we de prijzen van de iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 en diens Plus-modellen vergeleken, werd een redelijk duidelijke prijstrend zichtbaar. Deze hebben we vervolgens een jaar doorgetrokken, wat ons tot de prijs van de iPhone 7S en iPhone 7S Plus brengt. Dit zou voor de volgende prijs zorgen.

Dit wordt de iPhone 7S prijs waarschijnlijk in Nederland:

  • iPhone 7S 64GB: 799 euro
  • iPhone 7S 256GB: 909 euro
  • iPhone 7S 512GB: 1019 euro

De iPhone 7S Plus prijs in Nederland naar verwachting:

  • iPhone 7S Plus 64GB: 969 euro
  • iPhone 7S Plus 256GB: 1179 euro
  • iPhone 7S Plus 512GB: 1289 euro

Ter vergelijking, voor de iPhone 7 betaalde je vorig jaar 769 euro voor het instapmodel met 32GB opslaggeheugen. Voor de iPhone 7 Plus met 32GB opslag moest je 909 euro neertellen.

Heb jij de hoofdprijs over voor de iPhone 8?

Hoewel de iPhone 8 de grote klapper van dit najaar wordt, betekent dit ook een erg hoge prijs die boven de duizend euro zou zitten. Om iPhone-gebruikers tegemoet te komen die dit een te hoog bedrag vinden, onthult Apple tegelijkertijd de iPhone 7S en 7S Plus. Deze krijgen als belangrijkste vernieuwing de toevoeging van draadloos opladen, wat ze ook een glazen achterkant oplevert.

Apple zou de drie nieuwe 2017 iPhones onthullen tijdens een Apple-event in september. Hoogstwaarschijnlijk zal deze op 12 september plaatsvinden, maar de kans bestaat dat het Steve Jobs Theater in het nieuwe Apple Park nog niet op tijd klaar is.

Lees ook: Wat wordt de iPhone 8 prijs waarschijnlijk in Nederland?

Bronnen afbeeldingen: amz, youtube
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen