‘iPhone 2019 kan draadloos je Apple Watch opladen’

Michel van 't Klaphek
23 maart 2019, 10:41
2 min leestijd
‘iPhone 2019 kan draadloos je Apple Watch opladen’

Je hoeft straks geen aparte oplader voor je Apple Watch mee te nemen, want je kunt het slimme horloge gewoon met de iPhone 2019 opladen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2019 Wireless PowerShare

Dat zegt Macotakara, een doorgaans betrouwbare Japanse blog. De nieuwe functie heet ‘Wireless Powershare’. Hiermee is het mogelijk om andere apparaten op te laden door ze op de achterkant van je iPhone 2019 te leggen. De techniek werkt met de Qi-standaard, wat we kennen van andere draadloze opladers.

iPhone 2019 wireless powershare

Volgens de Japanse site wordt het mogelijk om het oplaaddoosje van de nieuwe AirPods hiermee van stroom te voorzien. Ook komt de functie goed van pas wanneer je geen oplader voor de Apple Watch bij de hand hebt. Wireless PowerShare gaat minder snel dan bijladen via kabel, maar het is een handige manier om apparaten met kleinere accu’s toch van stroom te voorzien.

Eerder zei Ming-Chi Kuo, een bekende Apple-insider, al dat de nieuwe generatie iPhones met zo’n soort techniek uitgerust zouden worden. Bovendien beschikt de Galaxy S10, van rivaal Samsung, al over een dergelijke functie.

Lees ook: Deze 4 Galaxy S10-functies willen we ook in de iPhone 2019 zien

Zelfde oplader als iPad Pro

Verder claimt Macotakara dat de iPhone 2019 met een nieuwe oplader geleverd wordt. Deze Lightning naar usb-c-adapter kennen we van de iPad Pro en levert stroom met 18 Watt. Een behoorlijke vooruitgang vergeleken met de huidige adapters, die op 5 Watt blijven steken. Dit betekent dat je iPhone straks veel sneller vol zit.

De nieuwe Apple-telefoon stapt volgens de Japanners in ieder geval niet compleet over naar usb-c, wat eerder wel gesuggereerd werd. Het is wel opvallend dat de blog vorige maand nog wist te melden dat de nieuwe iPhone met een trage oplader geleverd zou worden. Neem de geruchten daarom met een korreltje zout.

De geruchtenmolen over de iPad 2019 begint langzamerhand op gang te komen. Zo zou het een vierkante camerabult met driedubbele camera krijgen, Frosted Glass, verbeterde Face ID en een grotere accu.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu