Deze 4 Galaxy S10-functies willen we ook in de iPhone 2019 zien

Lars Paijmans
21 februari 2019, 11:14
3 min leestijd

De Samsung Galaxy S10 is een van de belangrijkste Android-smartphones die dit jaar verschijnt. Maar welke nieuwe functies zouden wij graag in de volgende iPhone tegenkomen?

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S10 functies die we in de iPhone 2019 willen

Gisteren hebben we de Galaxy S10 al uitgebreid vergeleken met de iPhone XS, maar daarbij hebben we nog niet gekeken naar de nieuwe functies die het toestel van Samsung introduceert. Want er zijn zeker vier vernieuwingen die wij graag in de iPhone 2019 terug zouden zien komen.

1. Een driedubbele camera

Terwijl er al talloze geruchten zijn over de iPhone 2019 met een driedubbele camera, is Samsung Apple te snel af met de S10. Het toestel heeft drie lenzen op de achterkant, bestaande uit een primaire lens van 12 megapixels, aangevuld met een 12 megapixel-telefotolens met twee kee keer optische zoom en een groothoeklens van 16 megapixels. Die laatste komt goed van pas voor het schieten van panoramafoto’s.

Apple zou iets soortgelijks overwegen door een extra lens toe te voegen aan de opvolger van de iPhone XS Max. Deze zou gebruikt worden om de diepte te meten, wat naast foto’s ook de mogelijkheden van Augmented Reality verbetert. Ook andere smartphonemerken zijn inmiddels overgestapt op de driedubbele lens, dus zien we het wel gebeuren dat Apple hier eind dit jaar ook aan meedoet.

2. Snelladen en snel draadloos opladen

Het oplaadtempo van de iPhone blijft een probleem dat ieder jaar pijnlijker wordt. Terwijl Apple volgens de laatste geruchten van plan is om ook de iPhone 2019 te verkopen met dezelfde 5 watt-adapter in de doos, kun je de Galaxy S10 zelfs draadloos een stuk sneller opladen dan dat.

De S10 heeft standaard een 15 watt-oplader in de doos zitten en een verbeterde draadloze lader waardoor je het toestel op een Qi-lader een stuk sneller van stroom kunt voorzien van nu bij de iPhone XS het geval is. Laten we hopen dat Apple ook op dit gebied dit jaar niet stilzit en eindelijk stappen zet om dit te verbeteren.

Lees ook: Opinie: Apple, het is echt tijd voor een snellere iPhone-oplader

snellere iphone-lader

3. USB-C in plaats van Lightning

De Galaxy S10 heeft een usb-c-poort, waarmee je het toestel kunt opladen en accessoires kunt aansluiten. Ook Apple zou overwegen om deze standaard-aansluiting in de iPhone 2019 te verwerken door de Lightningpoort te vervangen. Er zijn echter net zoveel geruchten die stellen dat ook dit jaar de iPhone nog gewoon een Lightningpoort krijgt.

Toch hopen we dat Apple deze stap zet, net zoals ze dit eind vorig jaar deden met de iPad Pro. Het zou het opladen sneller maken en je kunt het toestel gemakkelijk aan accessoires en zelfs externe schermen koppelen.

4. De S10 als draadloze lader

Een handig extraatje van de S10 is de mogelijkheid om accessoires draadloos op te laden door ze simpelweg op de achterkant van de telefoon te leggen. De S10 verandert daarmee in een draadloze lader, zodat je de Galaxy Buds oordopjes ook onderweg even kunt bijvullen.

Opvallend genoeg is dit gerucht er ook over de iPhone 2019. Apple zou aan een soortgelijke functie werken waardoor je de AirPods draadloos kunt opladen door ze even op de iPhone te leggen. Een welkome verbetering, aangezien we al regelmatig met een setje lege AirPods in de trein hebben gezeten, zonder een manier om ze even snel bij te vullen.

Meer weten over de volgende iPhone? Lees dan hier alles over de iPhone 2019

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen