‘Apple geeft iPhone 2019 toch Lightning-poort en trage 5W-oplader’

De hoop dat Apple de iPhone 2019 uitrust met usb-c moeten we mogelijk nog een jaartje uitstellen. Een Japanse bron stelt dat de nieuwe iPhone wederom een Lightning-poort krijgt met de vertrouwde, trage 5 Watt-oplader.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 2019 krijgt nog geen usb-c’

De afgelopen tijd komt het veelvuldig terug in verschillende geruchten: met de iPhone 2019 zou dan eindelijk de overstap gemaakt worden naar usb-c voor Apples telefoons. De Japanse website Macotakara gaat daar echter niet in mee, en stelt nu dat Apple dit helemaal nog niet van plan is.

iphone 2019 dark mode

De belangrijkste reden om wederom een Lightning-ingang toe te voegen, zou kostenbesparing zijn. Het kan het bedrijf uit Cupertino volgens de website veel geld schelen als het zo lang mogelijk dezelfde accessoires toevoegt aan de doos. Door nog niet van Lightning-kabels en de 5 Watt-oplader af te stappen, kan Apple de productiekosten in dat opzicht zo laag mogelijk houden.

Een teleurstelling. Doordat Apple afgelopen jaar usb-c al wel introduceerde op de iPad Pro 2018, klonk het aannemelijk als dit jaar ook de iPhone aan de beurt zou zijn. Bovendien zijn bijna alle Android-fabrikanten al lang overgestapt op de snellere usb-aansluiting, en begint Apple hierin hopeloos achter te lopen.


Maar ook het niet vernieuwen van de meegeleverde adapter zou vervelend nieuws zijn. Want hoewel een Lightning-ingang al minder snel kan opladen dan usb-c, is het met name de 5W-oplader die ervoor zorgt dat je iPhone opladen nu relatief lang duurt.

iPhone 2019 formaat

Daarnaast ondersteunt Lightning wel snelladen via usb-c, en zou een Lightning-naar-usb-c-adapter dus enorm veel schelen. Met iPhone-accu’s die steeds groter worden, duurt het met de huidige technologie alleen maar langer voordat de batterij helemaal vol zit.

Mogelijk lagere prijs en zelfde chipgrootte

Als Apple daadwerkelijk niets verandert aan de oplaadpoort en adapter, zul je nog steeds een iPad-oplader van 12 Watt moeten aanschaffen, wil je je iPhone sneller opladen. Het is bovendien onduidelijk of Apple hiermee de prijs van de iPhone 2019 lager wil krijgen dan die van de iPhone XS.

Inmiddels heeft ook ceo Tim Cook bevestigt dat de hoge prijs van het toestel bijdragen aan een tegenvallende verkoop. Mogelijk wil Apple de prijs van de nieuwe iPhones lager laten uitvallen.

Het is ook duidelijk geworden dat TSMC opnieuw de enige leverancier is van de A-serie chip voor de 2019 iPhones. Dat schrijft DigiTimes. Dit zou nu de A13-chip zijn, en deze is net zoals vorig jaar slechts 7 nanometer. Het is te verwachten dat de A13-chip opnieuw krachtiger en energiezuiniger is ten opzichte van de A12-chip in onder meer de iPhone XR.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.