Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 18 krijgt nieuwe functie tegen wagenziekte: zo werkt dat

Yannick Chalkiopoulos
23 mei 2024, 10:00
3 min leestijd
iOS 18 krijgt nieuwe functie tegen wagenziekte: zo werkt dat

Apple heeft de eerste functies van iOS 18 aangekondigd, waarbij een handige feature moet voorkomen dat je wagenziek wordt. Zo helpt iOS 18 tegen wagenziekte!

Lees verder na de advertentie.

Eerste nieuwe functies van iOS 18

We hoeven niet lang meer te wachten op de aankondiging van iOS 18, want Apple presenteert de update op 10 juni tijdens de WWDC. Dan horen we welke AI-functies er precies naar de iPhone komen en wat het nieuwe design van iOS 18 is. Toch weten we nu al iets meer over de update, want Apple heeft de eerste functies van iOS 18 onthuld. Dit zijn vooral toegankelijkheidsfuncties, zo moet iOS 18 voorkomen dat je last krijgt van wagenziekte.

Lees ook: iOS 18 wordt een supergrote update: geen app blijft hetzelfde

Word je wel eens misselijk bij het gebruiken van je iPhone, terwijl je in de auto zit? Dan hebben we dus goed nieuws, want vanaf iOS 18 is hier een oplossing voor. Dat geldt overigens niet alleen voor wagenziekte, maar voor reisziekte in het algemeen. Zo moet de nieuwe functie ook voorkomen dat je misselijk wordt in een bus, trein of ander voertuig. Wij leggen je uit hoe de nieuwe functie in iOS 18 werkt.

ios 18 wagenziekte

Zo voorkomt iOS 18 wagenziekte

In iOS 18 wordt de nieuwe functie tegen wagenziekte toegevoegd aan het Bedieningspaneel van je iPhone. Schakel je de feature in? Dan verschijnen er zwarte stippen aan de zijkant van het scherm. Deze stippen volgen de beweging van de auto, of van andere voertuigen. Je lichaam voelt én ziet zo de richting waarin de wagen beweegt, zodat je niet meer wagenziek of misselijk wordt.

Apple brengt de nieuwe functie tegen wagenziekte niet alleen naar iOS 18, maar ook naar iPadOS 18. Dat betekent dat je de iPad straks ook kunt gebruiken zonder last te krijgen van reisziekte. Bij de tablet werkt de functie op dezelfde manier, ook daar zie je zwarte puntjes aan de zijkant van het beeldscherm. Net als bij de iPhone vind je de feature bij de iPad terug in het Bedieningspaneel.

iOS 18 wagenziekte

Dit is wanneer de update verschijnt

De nieuwe functies komen waarschijnlijk pas beschikbaar met iOS 18 en iPadOS 18. Apple kondigt de updates aan op 10 juni, als de jaarlijkse WWDC begint. Daarna duurt het nog een aantal maanden voor de update verschijnt. Apple brengt de reeks grote updates doorgaans uit in september, als ook de nieuwe iPhones verschijnen. Dat betekent dat de functie tegen wagenziekte in iOS 18 helaas niet op tijd komt voor de zomervakantie.

Lees ook: WWDC 2024: dit verklapte Apple met de uitnodiging over het event

Naast de feature om wagenziekte te voorkomen introduceert Apple in iOS 18 meer toegankelijkheidsfuncties. Zo komt oogtracking naar de iPhone, waarmee je de telefoon kunt besturen door bewegingen van je ogen. Wil je meer weten over de eerste functies voor iOS 18? Lees dan hier welke features Apple al heeft aangekondigd voor de mogelijk grootste iPhone-update ooit!

Wil je meer weten over iOS 18? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: Apple
Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, Apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu