WWDC 2024: dit verklapte Apple met de uitnodiging over het event

27 maart 2024, 16:00
4 min leestijd
WWDC 2024: dit verklapte Apple met de uitnodiging over het event

Apple heeft de WWDC 2024 aangekondigd! Dat gaat altijd gepaard met aanwijzingen in de uitnodiging. Wij zetten de hints voor je onder elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt WWDC 2024 aan

Het aftellen is begonnen, want Apple heeft de WWDC 2024 aangekondigd. De WWDC is hét Apple-event van het jaar, waarbij de grootste updates voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac worden gepresenteerd. Dat gebeurt dit jaar op 10 juni, die dag onthult Apple iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 en macOS 15. Het is al duidelijk dat het vooral voor de iPhone om een hele grote update gaat.

Doorgaans verstopt Apple een aantal geheime hints in de uitnodiging van de WWDC. Dat is dit jaar niet anders, waardoor we op zoek kunnen gaan naar de eerste aanwijzingen voor de WWDC 2024. Ben je benieuwd wat Apple gaat aankondigen tijdens het evenement in juni? Lees dan snel verder, want wij zetten een aantal interessante aanwijzingen voor je op een rij!

1. WWDC 2024: ‘Absolutely Incredible’

We beginnen met een wel heel duidelijke aanwijzing van niemand minder dan Greg Joswiak. Kort nadat Apple de WWDC 2024 heeft aangekondigd, tweette Joswiak dat het evenement ‘Absolutely Incredible‘ wordt. De hoofdletters vallen natuurlijk op, want die vormen samen AI. We kunnen dit jaar dus grote aankondigingen op het gebied van artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie, verwachten.

Joswiak gaat over de marketing bij Apple, dus er bestaat geen twijfel over dat dit gaat om een aanwijzing richting AI. Eerder gaf Tim Cook al aan dat Apple werkt aan grote ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Neem dus maar vast afscheid van ChatGPT, want Apple gaat dit jaar een enorme inhaalslag maken als het gaat om AI.

2. Nieuw design voor iOS 18?

Opvallend bij de aankondiging van de WWDC 2024 is het design waar Apple voor heeft gekozen. Doorgaans hebben de letters een strak wit ontwerp, dit jaar is Apple voor een kleurrijk lettertype gegaan. Dat duidt mogelijk op een nieuw design voor iOS 18. Eerdere geruchten voorspelden al een nieuw ontwerp, dat nu bevestigd lijkt te worden. Dat is ook wel tijd, want het is alweer even geleden dat iOS een nieuw design kreeg.

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat Apple met iOS 7 een compleet nieuwe interface introduceerde voor de iPhone. Volgens geruchten wordt iOS 18 een hele grote update, dus de kans is groot dat Apple deze kans aangrijpt om ook een nieuw ontwerp aan te kondigen. Dat zien we ongetwijfeld terug op de WWDC 2024, wanneer Apple iOS 18 en iPadOS 18 aankondigt. De Mac moet naar verluidt nog even wachten op een nieuw design.

wwdc 2024

3. Grote update voor Siri

Op Apple’s website zien we bovendien een ronde gekleurde cirkel terug bij de aankondiging van de WWDC 2024. Dit verwijst naar het Apple Park, waar het ronde hoofdkantoor van Apple staat. Toch lijkt er nog een betekenis achter te zitten, want het is de verwachting dat Siri dit jaar een enorme update krijgt. Apple’s spraakassistent wordt namelijk veel slimmer door het gebruik van nieuwe AI-functies en taalmodellen.

Siri gaat dus flink veranderen dit jaar en Apple toont alle nieuwe features zonder twijfel op de WWDC 2024. De nieuwe generatie van Siri krijgt mogelijk een nieuw icoon, dat iets wegheeft van de ronde cirkel op de website. Er bestaat overigens ook een kans dat de ronde cirkel verwijst naar de cirkelvormige apps in visionOS, of het vernieuwde design van iOS 18. Komen er dan toch ronde icoontjes van apps naar je iPhone?

wwdc 2024

WWDC: meer verwachtingen

De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen voor de WWDC 2024. Apple spreekt zelf van grote en uitdagende updates, dat vermoedelijk te maken heeft met de integratie van alle nieuwe AI-functies. Vooral iOS 18 wordt een grote update, want ook het beginscherm wordt aangepast op je iPhone. Wil je meer weten over de volgende iOS-versie? Lees dan hier welke functies naar iOS 18 komen!

We moeten helaas wel nog even wachten, want Apple doet alle aankondigingen pas op de WWDC in juni. Apple organiseert op de eerste dag van de WWDC 2024 een presentatie, waarin de belangrijkste ontwikkelingen worden onthuld. Zet daarom maandag 10 juni 19.00 uur (Nederlandse tijd) maar alvast in je agenda. Die avond weten we zeker aan welke nieuwe (AI-)functies Apple dit jaar heeft gewerkt!

Wil je op de hoogte blijven van iOS 18 en al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu