iOS 18 wordt een supergrote update: geen app blijft hetzelfde

Yannick Chalkiopoulos
29 april 2024, 12:00
3 min leestijd
iOS 18 wordt een supergrote update: geen app blijft hetzelfde

Nieuwe geruchten bevestigen dat iOS 18 een enorme update voor de iPhone wordt, waarbij vrijwel alle apps aangepast worden. Dit weten we al.

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 is enorme update

Apple brengt dit jaar iOS 18 uit, dat naar verluidt de grootste update voor de iPhone in jaren wordt. Met iOS 18 maakt Apple een inhaalslag op het gebied van kunstmatige intelligentie, waardoor we veel nieuwe AI-functies zullen zien in de update. Vooral Siri wordt een stuk slimmer, maar ook apps als Apple Music en Berichten krijgen er handige AI-functies bij. Volgens nieuwe geruchten zijn dit lang niet alle veranderingen in iOS 18.

Lees ook: iOS 18 laat je het thuisscherm van de iPhone zelf indelen – zo werkt dat

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman voorspelt dat vrijwel alle Apple-apps op de iPhone worden aangepast. Dat zijn de applicaties die standaard op je telefoon geïnstalleerd zijn, zoals Kaarten, Notities, Mail en Foto’s. Deze apps krijgen volgens Gurman een nieuw design en mogelijk ook nieuwe (AI-)functies. Dat is niet alles, want ook het beginscherm van de iPhone krijgt een update in iOS 18.

ios 18 nieuw design

Meer vrijheid bij beginscherm

Bij een grote update als iOS 18 hoort ook een nieuwe interface. De laatste keer dat Apple het design van iOS aanpaste was in 2013, toen iOS 7 verscheen. Dat is inmiddels elf jaar geleden, dus het is hoog tijd voor een nieuw ontwerp. Hoe dat nieuwe design er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het beginscherm van de iPhone een update krijgt in iOS 18.

Je krijgt als gebruiker veel meer vrijheid bij het indelen van het beginscherm van de iPhone. Het is nu al mogelijk om zelf te kiezen waar je een applicatie plaatst, maar apps worden wel standaard in een raster geplaatst. Daar komt met iOS 18 verandering in, want na de update hoef je applicaties niet meer binnen dit raster te plaatsen. Apps hoeven dus niet meer recht onder of naast elkaar te staan, maar kunnen geplaatst worden waar je maar wilt.

ios 18 gote update

Dit is wanneer iOS 18 verschijnt

Bij iOS 18 kun je volgens eerdere geruchten bovendien zelf bepalen welk icoontje er verschijnt bij een app. Je kunt dit symbool straks zelf aanpassen, of kiest ervoor om helemaal geen icoontje weer te geven. In iOS 18 heb je als gebruiker dus veel meer vrijheid bij het inrichten van je scherm. Daarnaast krijgt ook de rekenmachine een update in iOS 18 én brengt Apple de calculator voor het eerst naar de iPad.

Lees ook: ‘iOS 18 wordt grootste update ooit voor de iPhone’

Welke nieuwe functies er nog meer naar iOS 18 komen weten we natuurlijk pas echt zeker als Apple de software-update heeft aangekondigd. Dat gebeurt op 10 juni, dan begint de WWDC 2024. Apple trapt die week traditiegetrouw af met een grote presentatie, waarbij iOS 18, watchOS 11 en macOS 15 worden onthuld. Wil je nu al meer weten over de grootste iPhone-update in jaren? Lees dan hier vast alles over iOS 18!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu