De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 17: nieuwe functies voor vergrendelscherm én appbibliotheek

Yannick Chalkiopoulos
26 april 2023, 15:19
4 min leestijd
iOS 17: nieuwe functies voor vergrendelscherm én appbibliotheek

De lancering van iOS 17 komt dichterbij en er wordt steeds meer duidelijk over de update. In iOS 17 krijgt zowel het vergrendelscherm als de appbibliotheek een aantal toffe nieuwe functies!

Lees verder na de advertentie.

iOS 17 krijgt toffe nieuwe functies

In juni houdt Apple weer de jaarlijkse WWDC, waar dit jaar iOS 17 wordt gepresenteerd. Nu de lancering van iOS 17 nadert wordt er steeds meer duidelijk over wat we precies van de update kunnen verwachten. Zo is het in de nieuwe iOS-versie straks mogelijk om zelf te bepalen hoe je het bedieningspaneel inricht en is het toegestaan om apps te installeren die niet in de App Store staan.

Lees ook: iOS 17: nieuwe dagboek-app komt naar je iPhone (en nog meer)

Volgens de laatste geruchten worden ook het vergrendelscherm en de appbibliotheek flink op de schop genomen in iOS 17. Wat gaat er precies veranderen? iPhoned zet de verwachtingen voor je onder elkaar.

ios 17 concept

Vergrendelscherm beter te personaliseren (en meer)

In iOS 16 kreeg het vergrendelscherm al een enorme update: het is nu mogelijk om een afbeelding met diepte op het scherm laten zien en het is zelfs mogelijk om widgets erop te plaatsen. In iOS 17 komen er nóg meer nieuwe functies bij als we de geruchten moeten geloven. Zo komen er meer lettertypen bij en krijg je de keuze uit meer wallpapers. Apple introduceert naar verluidt zelfs speciale emoji-wallpapers.

Daarnaast worden een aantal bestaande functies uitgebreid en verfijnd in iOS 17. Het is in de nieuwe iOS-versie mogelijk om jouw gepersonaliseerde vergrendelscherm te delen met vrienden. Zo kan je makkelijk een vergrendelscherm importeren dat je tof vindt, zonder het zelf na te moeten maken. Dit is al mogelijk bij de wijzerplaten van de Apple Watch en kan straks dus ook met je iPhone.

Lees ook: Apple Watch-tip: zo deel je een wijzerplaat

Ook de zaklamp wordt aangepast: de sterkte van het licht is in iOS 17 preciezer aan te passen. Nu heb je nog de keuze uit slechts vier opties bij de felheid van de zaklamp. In iOS 17 wordt deze regelaar hetzelfde als die van de schermhelderheid en van het volume.

nieuw vergrendelscherm iOS 17

Eindelijk meer vrijheid in de appbibliotheek

Sinds iOS 14 vind je alle apps terug in de appbibliotheek. De functie op de iPhone en iPad krijg je te zien door op het beginscherm een paar keer naar links te swipen. Vervolgens verschijnt het overzicht met alle apps op je toestel. Nu al een erg handige functie om al je apps te zien, maar in iOS 17 wordt de bibliotheek nóg overzichtelijker. Je kan dan namelijk eindelijk zelf categorieën aanmaken.

Op dit moment bepaalt Apple de verschillende groepen in de appbibliotheek, gebaseerd op de verschillende soorten apps die je hebt. Soms moet je daarom nog even zoeken in welke categorie de app volgens Apple thuishoort. In iOS 17 komt een einde aan die zoektocht: je beslist dan zelf welke categorieën er zijn en in welke categorie je een app plaatst. Zo weet je straks precies waar iedere app staat!

appbibliotheek

Apple Music krijgt kleine aanpassingen in iOS 17

Apple zet met de nieuwe functies in iOS 17 dus nog meer in op het personaliseren van het besturingssysteem. Naast deze nieuwe features krijgt ook Apple Music een (kleine) update. De grote hoeveelheid tekst in de app moet in iOS 17 plaatsmaken voor meer foto’s en video’s. Zo moet de app een stuk overzichtelijker worden.

Lees ook: Apple Music Sing: karaoke op je iPhone (zo werkt het)

Zing jij graag mee met je favoriete muziek? Dan komt er in iOS 17 een toffe nieuwe functie aan, want het is dan mogelijk om de lyrics van Apple Music op het vergrendelscherm af te spelen. Zo zie je altijd welke tekst je mee moet zingen, ook als je iPhone vergrendeld is.

Nieuwe iOS-update verschijnt in september

iOS 17 krijgt dus een aantal toffe nieuwe functies en wordt zeer waarschijnlijk aangekondigd op 5 juni. In september is iOS 17 dan te installeren op alle iPhones die ondersteuning voor de nieuwe update krijgen. Ben je benieuwd of je iOS 17 op jouw iPhone kan installeren? Bekijk dan hier welke iPhones ondersteuning voor iOS 17 krijgen

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu