De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 nu beschikbaar: zo installeer je de update

Bram Lettenmeijer
12 januari 2022, 19:44
2 min leestijd
iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 nu beschikbaar: zo installeer je de update

Apple heeft iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 uitgebracht voor de iPhone en iPad. Wij vertellen je hoe je de updates installeert.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 installeren doe je zo

Apple heeft iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 uitgebracht. De update lost een probleem in de berichten-app op, waardoor via een iCloud-link gestuurde foto’s niet zichtbaar waren in een voorvertoning. Ook is een probleem met CarPlay-apps opgelost. De apps reageerden voor een aantal gebruikers niet goed.

Daarnaast bevat de update ook weer diverse bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit. We raden je dan ook aan om deze nieuwe versie van iOS 15 zo snel mogelijk te installeren. Volg daarvoor het onderstaande stappenplan:

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en doorloop de aanwijzingen op het scherm.

Vervolgens haalt je iPhone de nieuwe software binnen. Zie je de update nog niet verschijnen, of gaat het downloaden heel traag? Dat kan. Net nadat Apple nieuwe softwareversies naar buiten brengt, proberen heel veel mensen de updates te downloaden. Hierdoor ontstaat een digitale wachtrij.

iPhone 13 Pro

Nieuwe functies in iOS 15.2

Eén van de belangrijkste nieuwe functies in iOS 15.2 is het Privacyrapport voor apps. Daarmee kun je zien welke apps de afgelopen week toegang hebben gehad tot je persoonlijke gegevens. Denk daarbij aan je locatie, foto’s, microfoon, camera en contacten. Als je vindt dat een bepaalde app te veel gegevens opvraagt, kun je deze desgewenst natuurlijk verwijderen. 

Een andere grote functie is digitale erfenis. Daarmee kun je vrienden of familieleden aanwijzen als erfeniscontact. Als je komt te overlijden, krijgen zij toegang tot je iPhone en kunnen ze bijvoorbeeld foto’s, berichten en notities bekijken. Dat kan erg praktisch zijn, maar heeft voor de nabestaanden ook emotionele waarde. 

Wil je meer weten over de update? We hebben alle nieuwe functies van iOS 15.2 voor je op een rijtje gezet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen