Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Gmails nieuwe design is nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

25 april 2018, 11:08
3 min leestijd
Gmails nieuwe design is nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

Als je vandaag Gmail opent op je Mac of desktop, word je door een gloednieuw design begroet. Google heeft Gmail grondig vernieuwd, met zes ingrijpende veranderingen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Gmail-design nu beschikbaar: zo stel je het in

Het nieuwe Gmail design is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kun je deze ook handmatig activeren. Dit werkt als volgt.

  1. Open Gmail op een MacBook of iMac;
  2. Klik op het tandwiel rechtsboven om de Instellingen te openen;
  3. Klik op ‘Probeer de nieuwe Gmail’.

Let op: Ook deze knop lijkt geleidelijk voor alle Gmail-accounts geactiveerd te worden. Het kan dus gebeuren dat deze nog niet voor jou zichtbaar is. Nu je bent overgestapt op het nieuwe design, is het hoog tijd om de zes nieuwe functies te bekijken. We nemen ze hieronder stap voor stap met je door.

1. Een nieuw ontwerp

Gmail ziet er vanaf vandaag niet alleen opgeruimder uit, je inbox is er ook een stuk productiever op geworden. Bijlagen kun je direct openen vanuit het overzichtsscherm, zonder eerst de afzonderlijke mail te openen. Op dezelfde manier kun je ook berichten archiveren, verwijderen of als gelezen markeren.

Aan de rechterkant is een nieuwe zijbalk zichtbaar. Deze bevat de bekende Google-apps als Google Agenda en de nieuwe Taken-app van Google. Op die manier kun je tijdens het lezen van een mail snel een taak toevoegen aan je lijst, of in je agenda kijken wanneer je tijd hebt.

2. De nieuwe Snooze-knop

Gedurende de dag komen er continu emails binnen, waar je vaak geen tijd voor hebt. Zodra je een bericht ontvangt die je liever later nog eens goed bekijkt, kun je op de nieuwe Snooze-knop drukken. Hierdoor verdwijnt de mail uit het zicht en duikt deze later op de dag weer op, of in het weekend. Google kijkt hiervoor naar de manier waarop je Gmail gebruikt, en kiest op basis hiervan een tijdstip dat voor jou goed uitkomt.

Gmail reminders

3. Slimme Reminders

Als je voortaan een mailtje stuurt naar iemand, maar er geen reactie op krijgt, stelt voor om een herinnering te sturen. In je inbox staat met geel aangegeven hoeveel dagen je al geen reactie ontvangen hebt, met daarachter een ‘Reply-knop’ waarmee je razendsnel een reminder kunt versturen. Handig als je wel eens vergeet dat je een mail hebt gestuurd.

4. Smart Reply op Engelse mails

Gmail heeft goed gekeken naar Inbox, de alternatieve mail-app van Google. Die had al langer een slimme reageerknop, die vandaag ook de overstap maakt naar Gmail. Als je voortaan een Engels geschreven mail ontvangt, staan er drie automatisch gegenereerde reacties onder. Deze kun je met een druk op de knop kiezen en worden opgesteld op basis van de inhoud van de mail. Handig als je aan een ‘Let’s do it’ of ‘Sounds good to me!’ genoeg hebt om iemand te beantwoorden.

Lees ook: Oogappels #1: Waarom Inbox by Gmail mijn favoriete mail-app is

Gmail nieuwsbrieven

5. Suggesties voor nieuwsbrief-uitschrijvingen

Als je bent ingeschreven voor nieuwsbrieven, zal Gmail voortaan voorstellen om jezelf uit te schrijven voor de brieven die je al langer nauwelijks leest. Hierdoor vult de mailbox zich minder snel en word je minder vaak afgeleid. Al ga je die knop natuurlijk niet gebruiken om jezelf voor onze iPhoned-nieuwsbrief uit te schrijven, toch?

6. Prominentere waarschuwingen en een vertrouwelijke modus

Verstuur je gevoelige informatie? Dan komt de nieuwe vertrouwelijke modus van Gmail goed van pas. Hiermee kun je instellen of je mail gekopieerd, doorgestuurd, uitgeprint of gedownload mag worden. Hier kun je ook instellen dat een mail zichzelf automatisch verwijdert na bepaalde tijd.

Zo weet je zeker dat gevoelige info niet per ongeluk in de mailbox van een ander blijft rondslingeren. Gmail waarschuwde je al voor gevaarlijke mails, maar gaat dit nu nog beter doen. De mailbox laat voortaan grote rode blokken zien als een mail niet te vertrouwen is, zodat je ze daarna meteen kunt wissen.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu