Apple vervangt defecte 16GB iPhone 5C voortaan met 32GB-model
Lars Paymans

Als je een 16GB iPhone 5C hebt die het begeeft, heeft Apple goed nieuws voor je: tijdelijk krijg je zonder extra kosten een 32GB-model ter vervanging.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Defecte iPhone 5C 16GB vervangen met 32GB-model

MacRumors schrijft dat zowel Apple als door Apple goedgekeurde Service Providers deze nieuwe regeling doorvoeren. Iedere iPhone 5C die aan vervanging toe is met een geheugen van 16GB krijgt een 32GB-model terug.

In een memo die het personeel onlangs kreeg, staat dat deze regeling geldig is tot Apple een nieuwe memo verstuurt. Dat doet vermoeden dat het hier niet om een korte periode gaat. Hoewel dit niet wil betekenen dat iedere iPhone 5C deze behandeling krijgt, is de kans wel groot. Dit hangt bijvoorbeeld af van de beschikbare onderdelen in de Apple Store of Service Provider die jij bezoekt.

defecte iPhone 5C

Apple heeft geen reden gegeven voor deze verandering, al heeft het ongetwijfeld met voorraden en productie te maken. De iPhone 5C wordt immers niet meer door Apple verkocht, dus zal de hoeveelheid met onderdelen ook langzaam maar zeker afnemen. Het gebeurt wel vaker dat het bedrijf uit Cupertino dit soort regelingen doorvoert.

Geen updates meer voor iPhone 5C

Toch is het toestel nog steeds populair, vooral als refurbished iPhone 5C. De telefoon draait op iOS 10 en kan niet meer worden bijgewerkt naar iOS 11 of toekomstige iOS-versies. De levensduur van de 5C loopt daarmee wel op zijn einde. Ben je als iPhone 5C-eigenaar op zoek naar een vervangend toestel? Dan kun je een kijkje nemen in onze uitgebreide iPhone prijsvergelijker. Hier kun je ook filteren op nieuwe en refurbished iPhones.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.