De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit is nog een reden om afstand te doen van je iPhone 5(c)

Erwin Vogelaar
6 juni 2017, 19:10
2 min leestijd
Dit is nog een reden om afstand te doen van je iPhone 5(c)

Gebruik je nog een iPhone 5 of iPhone 5c met een Apple Watch? Dan wordt het echt tijd voor een nieuw toestel, want via een iPhone 5 watchOS 4 installeren is waarschijnlijk niet mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Via iPhone 5 watchOS 4 installeren

De nieuwste versie van watchOS werkt op elke editie van de Apple Watch. Zodra watchOS 4 later dit jaar uitkomt, kan dus in theorie elke Apple Watch-gebruiker upgraden. Gebruik je echter nog een iPhone 5 of iPhone 5c in combinatie met een Apple Watch, dan heb je waarschijnlijk een probleem.

iphone 5 watchos 4

Om een nieuwe versie van watchOS te downloaden, moet een Apple Watch namelijk verbonden zijn aan een iPhone. De smartphone moet de nieuwste versie van iOS draaien. Dat betekent dat er voor de installatie van watchOS 4 een toestel met iOS 11 nodig is. Zowel de iPhone 5 als iPhone 5c krijgen deze iOS-update niet. Dit betekent dus dat je met deze toestellen ook de nieuwste versie van watchOS niet kunt downloaden en installeren. Bekijk welke iPhones en iPads wel iOS 11-ondersteuning hebben.

Het is mogelijk dat Apple ervoor kiest om de vereisten die tot nu toe gelden los te laten. Dat de Apple Watch bijvoorbeeld niet met een iPhone verbonden hoeft te worden, of dat deze iPhone niet de nieuwste versie van iOS hoeft te draaien. De kans is echter groot dat gebruikers van een iPhone 5(c) bij watchOS 3 moeten blijven of moeten upgraden naar een nieuwer toestel. En eerlijk is eerlijk: dat is ook wel eens tijd. Toch is de iPhone 5 ook een aardig budgettoestel waar mensen mogelijk bewust voor kiezen. Al kost de Apple Watch inmiddels meer dan zo’n oude iPhone.

Nieuw in watchOS 4

Nieuw in watchOS 4 is onder andere dat er meer wijzerplaten beschikbaar zijn, zoals met de personages uit Toy Story. Ook introduceert de update een vernieuwde Muziek-app. Lees meer over deze watchOS 4-vernieuwingen. Komende herfst komt watchOS 4 beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu