De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

FBI mag methode van iPhone-hack geheimhouden

Lars Paijmans
2 oktober 2017, 11:33
2 min leestijd
FBI mag methode van iPhone-hack geheimhouden

Hoe de FBI de iPhone 5C van een terrorist wist te kraken, zal waarschijnlijk voor altijd geheim blijven. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

FBI mag iPhone 5C-hack geheimhouden

Vorig jaar was Apple maandenlang verwikkeld in een strijd met de Amerikaanse FBI. Apple wilde geen toegang geven tot de iPhone 5C die van een terrorist afkomstig zou zijn, omdat dit de veiligheid van alle iPhones in het geding zou brengen.

De FBI klaagde Apple aan, maar had uiteindelijk geen rechtszaak nodig. De inlichtingendienst vond tijdens de zaak namelijk een manier om de iPhone zonder hulp van Apple te kraken. Hoe dit lukte en of er een externe partij voor werd ingeschakeld werd niet duidelijk.

iPhone 5C hack

Als de FBI een manier heeft gevonden om iPhones zonder Apples inbreng te kraken, kan dat gevolgen hebben voor alle iPhone-eigenaren ter wereld. Daarom besloten drie Amerikaanse nieuwsmedia de FBI aan te klagen, om te ontdekken wie de FBI geholpen had.

Vandaag besluit de rechter dat deze informatie geheim mag blijven. CNET schrijft dat de rechter de naam van een mogelijk extern bedrijf niet wil onthullen, omdat dit de veiligheid van dat bedrijf in het geding zou brengen. Als men immers weet dat zij de techniek in huis hebben om iPhones te kraken, gaan andere partijen ongetwijfeld proberen om daar in te breken.

Hoe bruikbaar is de techniek?

Hoewel de FBI in dit geval dus geheim mag houden wat er achter de schermen gebeurde, betekent dit niet direct dat de dienst in staat is om iPhones te kraken. In het geval van de terrorist gaat het bijvoorbeeld om een iPhone 5C, een verouderd toestel dat niet met de nieuwste technieken uitgerust is.

Zo heeft Apple de veiligheid van de iPhone de afgelopen jaren voortdurend verbeterd. De techniek die vorig jaar bij de 5C gebruikt werd, is dus waarschijnlijk niet toepasbaar op recentere iPhones die bijgewerkt zijn naar een nieuwere iOS-versie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Cnet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu