Teardown: Apple Watch Series 6 heeft iets grotere accu dan voorganger

Michel van 't Klaphek
22 september 2020, 8:57
2 min leestijd
Teardown: Apple Watch Series 6 heeft iets grotere accu dan voorganger

De Apple Watch Series 6 heeft onder meer een grotere accu en betere trilmotor dan zijn voorganger. Het nieuwe horloge is goed in elkaar gezet, maar niet heel makkelijk te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 6 teardown

Dat en meer blijkt uit een teardown van de Apple Watch Series 6 die door website iFixit online is gezet. Bij zo’n teardown wordt een nieuw apparaat uit elkaar gehaald en vervolgens gekeken naar hoe makkelijk/ingewikkeld het is om het te repareren. iFixit geeft de nieuwe Apple Watch een ‘reparatiescore’ van 6 uit 10.

Apple Watch Series 6 teardown

De website is met name te spreken over de compactheid van het nieuwe horloge. Onder de motorkap heeft Apple namelijk de nodige veranderingen doorgevoerd. Niet alleen de accucapaciteit van de Watch 6 is groter (3,5 procent), ook de zogeheten Taptic Engine is forser geworden. Deze trilmotor komt in actie op het moment dat je bijvoorbeeld gebeld wordt.

Apple Watch Series 6 teardown

Verder duikt ook de saturatiemeter op in de Apple Watch Series 6-teardown. Deze nieuwe gezondheidssensor in de Series 6 gebruik je om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Tot slot heeft Apple één onderdeel geschrapt: Force Touch. Een grote verrassing is dit niet. watchOS 7, dé Apple Watch software-update van 2020, biedt namelijk geen ondersteuning voor Force Touch.

Meer over de nieuwe Apple Watches

Apple heeft onlangs twee nieuwe smartwatches uitgebracht: de Series 6 en Apple Watch SE. Laatstgenoemde is een betaalbaar, maar minder uitgebreid alternatief voor eerstgenoemde. De Series 6 is de directe opvolger van de Apple Watch Series 5 en heeft onder meer een saturatiemeter, helderder scherm en snellere processor.

Draag je momenteel een Series 5 en twijfel je of je moet overstappen? Check dan onze vergelijking tussen de Apple Watch Series 6 en Apple Watch Series 5 voor een overzicht van alle vernieuwingen. Ben je eruit en wil je de Apple Watch 6 kopen? Bekijk dan onderstaande prijsvergelijker voor de beste deals van het moment.

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 370,-

Vergelijk

Refurbished v.a.

€ 311,99

Vergelijk
Bron: iFixit
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen