Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple TV 4K (2021) heeft snellere hardware, betere afstandsbediening

Wouter Nijsen
20 april 2021, 19:15
2 min leestijd
Apple TV 4K (2021) heeft snellere hardware, betere afstandsbediening

De nieuwe Apple TV 4K 2021 is aangekondigd tijdens het grote Apple-event. Apples nieuwste mediaspeler heeft krachtigere hardware en betere beeldkwaliteit. Ook de afstandsbediening is vernieuwd.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV 4K 2021 officieel onthuld

Voorafgaand aan het Apple-event wisten we nog niet zeker of de nieuwe Apple TV onthuld zou worden, maar nu is het apparaat he. De Apple TV 2021 volgt de mediabox uit 2017 op en beschikt over snellere hardware en andere handige verbeteringen. Het apparaatje wordt aangestuurd door de A12 Bionic-chip.

apple tv 4k 2021 officieel 2

De krachtige processor is belangrijk, want hierdoor kan de Apple TV beter overweg met games op Apple Arcade. Ook films ogen een stuk beter dankzij de verbeterde kleurbalans.

Hierbij houdt de Apple TV 2021 ook rekening met de content die je op dat moment afspeelt. Hij stelt de instellingen namelijk automatisch bij op basis van wat je aan het kijken bent.

Nieuwe afstandsbediening

Verder heeft Apple ook de Siri-remote in een fris jasje gestoken. De nieuwe bedieningsknop doet denken aan die van de iPad en is aanraakgevoelig waardoor je veel makkelijker vooruit- en terug kunt spoelen tijdens het film kijken.

De knop om Siri te openen zit nu op de zijkant van de afstandsbediening, zodat je spraakassistent niet per ongeluk opent. Aan het design is niet gesleuteld. Het kastje ziet er nog steeds hetzelfde uit.

De Apple TV 4K (2021) komt in twee opslagcapaciteiten: 32GB en 64GB. De nieuwe Apple TV begint bij 199 euro. Voor de 64GB-versie ben je 219 euro kwijt.

Meer aankondigingen op Apple-event

Tijdens het Apple-event werden nog veel meer aankondigingen gedaan. Zo komt het bedrijf van Tim Cook met een nieuwe iPad Pro en iMac, maar ook de gloednieuwe AirTag. Check alle aankondigingen via de linkjes hieronder, of lees de beknopte Apple-april-event round-up.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu