Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple voegt Nederlandse ov-info toe aan Apple Maps, zo gebruik je het

Lars Paijmans
24 mei 2017, 21:00
2 min leestijd
Breaking
Apple voegt Nederlandse ov-info toe aan Apple Maps, zo gebruik je het

Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel: vanaf morgenochtend kunnen Nederlanders via Apple Maps hun ov-route plannen. “Hé Siri, hoe laat gaat mijn volgende trein?”

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Apple Maps ov-info officieel toegevoegd

In een land waar zo intensief met het openbaar vervoer gereisd wordt, had Google Maps met zijn uitgebreide ov-informatie altijd een streepje voor op Apples Kaarten-app. Apple bevestigt dat hier vanaf morgenochtend verandering in komt: Nederland is het tweede Europese land dat reisinfo krijgt voor bussen, treinen, trams en metro’s.

Apple Maps OV-info Nederland

Apple gebruikt gegevens van onder meer de NS, GVB en Connexxion om correcte informatie te geven. Belangrijk, want zo worden mogelijke vertragingen en veranderingen in de dienstregeling automatisch meegenomen in de routebeschrijvingen. Is de vertraging te groot, dan stelt Apple Maps een alternatieve route voor.

Het verschil met Google Maps

De nadruk die Apple met zijn andere diensten op privacy legt, zien we ook terug in de Apple Maps OV-info. Zo worden alle reizen die je in Apple Maps plant niet aan je account gekoppeld en zijn je reisgegevens versleuteld. Zo zijn ze onmogelijk te herleiden naar jouw iPhone. Een ander voordeel ten opzichte van Googles kaartendienst is dat je Siri nu kunt vragen om een route te plannen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je in de auto zit of een Apple Watch draagt.

Apple Maps OV-info Nederland

Het plannen van een route is heel gemakkelijk. Je kunt het Siri vragen, of je doorloopt onderstaande stappen:

  1. Vul de locatie in waar je heen wilt navigeren;
  2. Tik op de blauwe route-knop;
  3. Kies in de onderste balk voor OV;
  4. Kies de reis die het beste bij jouw schema aansluit.

Plan morgenochtend je ov-route in de Kaarten-app

De nieuwe reisinfo wordt aan de serverkant uitgerold. Je hoeft de Kaarten-app dus niet handmatig te updaten. Dit betekent wel dat het bij sommige gebruikers iets langer duurt voordat alle ov-gegevens zijn doorgevoerd. Naar verwachting kun je in de loop van de ochtend je eerste route in Apple Maps plannen.

Lees het laatste nieuws over Apple Maps

Via: RTL Z
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu