Apple Maps toont Nederlandse trein-, tram- en metrostations: ov-info op komst

Vandaag krijgen we de sterkste aanwijzing tot nu toe dat Apple Maps ov-info in Nederland krijgt. Naast treinstations zijn nu ook tram- en metrohaltes te zien in grote Nederlandse steden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nederlandse Apple Maps ov-info op komst

Voor een land dat zo intensief het openbaar vervoer gebruikt, is het ontbreken van reistijden en informatie ervan in Apples Kaarten-app behoorlijk onhandig. Gelukkig lijkt hier zeer binnenkort een einde aan te komen.

Eind april zagen we al hoe de contouren van grote Nederlandse stations werden toegevoegd, vandaag gaat Apple Maps weer een stap verder. Zo kun je nu bij de Kaarten-instellingen ‘ov’ aangeven, zodat in rode lijnen de trein-, tram- en metrostations op de kaart verschijnen. Je kunt dit zelf controleren door bijvoorbeeld Amsterdam Centraal in te vullen en de ov-optie aan te zetten.

Apple Maps OV info Nederland

Het kan dan ook haast niet anders dan dat het bedrijf uit Cupertino op het punt staat om Nederlandse ov-informatie aan Apple Maps toe te voegen. De exacte datum waarop dit gebeurt is nog niet duidelijk, maar met WWDC in het verschiet kan het niet lang meer duren.

Hé Siri, hoe laat gaat mijn trein?

Sinds iOS 9 (in 2015) heeft Apple Maps informatie over het openbaar vervoer, maar lang niet overal ter wereld. Door de jaren heen is de functie geleidelijk uitgerold, waardoor Nederland nu pas aan de beurt is. De komst van ov-informatie zal voor veel mensen een uitkomst zijn.

Zo kun je naast het checken van actuele vertrek- en aankomsttijden ook het ov meenemen in je routebeschrijving. Omdat Siri Google Maps niet ondersteunt, zal dit ook de eerste keer zijn dat je de assistent kunt vragen of je trein vertraging heeft of niet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.