Gerucht: Apple Car gaat in 2024 in productie

Piet-Jan Lentjes
2 september 2021, 16:58
2 min leestijd
Gerucht: Apple Car gaat in 2024 in productie

Apple is in gesprek met meerdere fabrikanten voor de ontwikkeling van Apple Car. Volgens de laatste geruchten wordt in 2024 met de productie gestart.

Lees verder na de advertentie.

Apple trapt het gas in: productie Apple Car in 2024

Apple houdt zich niet alleen bezig met het ontwikkelen van de iPhone. Volgens de laatste berichten is de techgigant ook voorbereidingen aan het treffen voor de productie van Apple Car in 2024. Hiervoor heeft Apple onlangs lopen buurten bij LG Electronics en SK Group. Daar komt nu ook een bezoekje aan Toyota bij, zo meldt DigiTimes.

Apple Car Kia

Al in 2014 begon Apple aan het autoproject ‘Project Titan’. De ontwikkeling verloopt al jaren langzaam, maar nu lijkt er toch wat meer schot in de zaak te zitten. Een aantal jaar geleden werd nog gedacht dat Apple zich vooral ging richten op software voor zelfrijdende auto’s en CarPlay.

Nu er meer en meer grote namen (zoals Apple-topman John Giannandrea, van onder andere Siri) aan het project meewerken, is de verwachting dat Apple daadwerkelijk aan de slag gaat met een ‘auto voor consumenten’.

Het grote probleem bij elektrische auto’s is vaak de actieradius. Dit is de afstand die een auto met een opgeladen accu aflegt. Gemiddeld is dat zo’n 300 tot 400 kilometer. Apple lijkt ook voor dat probleem een antwoord paraat te hebben, want ze zijn bezig met een accu die ‘goedkoper is en een grotere actieradius heeft’.

Even afremmen

Apple volgt de elektrische auto-industrie met veel belangstelling, dat is zeker. Eind 2020 stapte bijvoorbeeld een voormalig Porsche-topman over naar Apple om te werken aan het mysterieuze project. Ook nam Apple een reeks start-ups over die zich bezighouden met (autonoom) rijden, zoals Drive.AI.

Het is echter afwachten of er daadwerkelijk in 2024 met de productie gestart kan worden. Er is wereldwijd nog steeds een tekort aan chips, waardoor de ontwikkeling verdere vertraging oploopt. Daarnaast heeft de bekende Apple-insider Ming-Chi Kuo al eerder aangeven dat hij verwacht dat de lancering pas in 2028 plaatsvindt.

Meer Apple nieuws? Check onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwste Apple-nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Dan weet je zeker dat je altijd het laatste nieuws in je mailbox krijgt. Overigens is onze iPhoned-app ook zeker het downloaden waard!

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen