Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

‘AirPods Pro 2 krijgen veel nieuwe functies, fungeren als gehoorapparaat’

Mike Peek
25 juni 2022, 11:13
2 min leestijd
‘AirPods Pro 2 krijgen veel nieuwe functies, fungeren als gehoorapparaat’

De AirPods Pro 2 lijken een flinke upgrade te worden. Volgens een vers gerucht krijgen de oordopjes veel nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om als gehoorapparaat te fungeren. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

‘Veel nieuwe functies voor AirPods Pro 2’

We wachten al een poosje op de AirPods Pro 2, Apples nieuwe high-end oordopjes. Volgens de website 52audio, die ook renders publiceerde, zijn ze het wachten gelukkig meer dan waard. De opvolgers van de eerste AirPods Pro zouden veel nieuwe functies krijgen. Sommige daarvan hoorden we al eerder, zoals de mogelijkheid om je hartslag te meten. Daarnaast zouden ze ook in staat zijn om je lichaamstemperatuur te bepalen. Dat scheelt weer een thermometer.

Het meest interessante wat 52audio schrijft is dat de AirPods Pro 2 kunnen functioneren als gehoorapparaat. Het oplaaddoosje zou aan de zijkant een microfoon bevatten om geluid op te vangen en dat vervolgens versterkt laten klinken op de oordopjes zelf. Dat zou natuurlijk prachtig zijn, maar we nemen dit gerucht wel met een korreltje zout. Het is namelijk de eerste keer dat we hierover horen.

AirPods Pro 2 functies

De case zou ook een speaker bevatten. Via de Zoek Mijn-app kun je dan een geluidje afspelen zodat je een verloren oplaaddoosje gemakkelijk terug vindt. De website denkt verder dat het doosje een usb-c-aansluiting krijgt in plaats van Lightning. Volgend jaar krijgt ook de iPhone 15 waarschijnlijk usb-c.

Naast deze nieuwe functies beschikken de AirPods Pro 2 over een zuinigere H1-chip die moet zorgen voor een langere batterijduur én verbeterde actieve ruisonderdrukking. Die zou in staat zijn om zich aan te passen aan de omgeving waar je in verkeert. In het vliegtuig werkt de ruisonderdrukking dus anders dan op een druk plein. Ten slotte verbetert Apple ook de geluidskwaliteit. Nieuwe drivers en amplifiers moeten je muziek nog mooier laten klinken.

Geen nieuw ontwerp?

We gingen er lange tijd vanuit dat de AirPods Pro 2 een nieuw design zouden krijgen zonder steeltje. Begin deze maand lazen we echter dat de oordopjes mogelijk het oude ontwerp behouden. De renders van 52audio lijken dat te bevestigen. Ze hebben volgens deze afbeeldingen veel weg van de eerste Pro’s en de nieuwe AirPods 3.

Apple brengt de AirPods Pro 2 waarschijnlijk dit najaar uit. We gokken dat ze het levenslicht zien tijdens de lancering van de iPhone 14 in september.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: 52audio
Bron afbeelding: 52audio
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu