‘AirPods Pro 2 krijgen bijna hetzelfde ontwerp als hun voorgangers’

Mike Peek
1 juni 2022, 18:59
2 min leestijd
‘AirPods Pro 2 krijgen bijna hetzelfde ontwerp als hun voorgangers’

Het ontwerp van de AirPods Pro 2 lijkt volgens een nieuw gerucht sterk op dat van de eerste generatie. Dat zou betekenen dat de beruchte steeltjes gewoon weer van de partij zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Nagenoeg zelfde ontwerp voor AirPods Pro 2’

We lazen het afgelopen jaar vaak dat de AirPods Pro 2 een nieuw ontwerp krijgen. Apple zou voor een compacter design kiezen zonder de even iconische als beruchte steeltjes. Volgens MacRumors valt dat mogelijk vies tegen. De website denkt dat het ontwerp nagenoeg gelijk zal zijn.

Het zit zo: de AirPods Pro 2 krijgen net als de ‘gewone’ AirPods 3 een oorsensor om te bepalen wanneer je de dopjes uitdoet. Deze sensor stopt de muziek als hij niet meer in de buurt is van je huid. De eerste AirPods Pro hadden een nabijheidssensor die je makkelijk kon foppen door een oortje bijvoorbeeld tegen je broek te houden.

AirPods Pro 2 ontwerp
De AirPods Pro 2 zouden er bijna hetzelfde uitzien als hun voorgangers

Grafisch ontwerper Ian Zelbo maakte een 3D-model van gelekte afbeeldingen van de AirPods Pro 2. Daaruit blijkt dat deze sensor exact dezelfde positie en afmetingen heeft als op de AirPods 3. Dát zou weer betekenen dat de oortjes zelf hun ‘oude’ vorm behouden mét steeltje. MacRumors doet een hoop aannames in deze redenering, maar hij zou kunnen kloppen.

Dit moet je weten over de AirPods Pro 2

Nieuw ontwerp of niet, veel mensen kijken reikhalzend uit naar de AirPods Pro 2, die Apple waarschijnlijk dit najaar lanceert. De oordopjes krijgen waarschijnlijk een betere draadloze chip, die voor een langere accuduur moet zorgen. Ook zou de oplaadcase een geluidje kunnen afspelen als je hem kwijt bent.

Daarnaast voorziet Apple de AirPods Pro 2 mogelijk van bewegingssensoren die je kunt gebruiken tijdens het sporten. Over verbeteringen qua geluidskwaliteit of actieve ruisonderdrukking is nog niets bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Bronnen afbeeldingen: MacRumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen