De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 44 – 2015

Wouter Nijsen
1 november 2015, 15:51
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 44 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo bracht VSCO een eigen gifjes-app uit, konden we aan de slag met de vernieuwde Outlook-app en kreeg Snapchat een update.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

De van oorsprong Nederlandse app Flitsmeister gaat de grens over. De app is namelijk helemaal klaargemaakt zodat hij ook op de Belgische wegen werkt. Belgen (of anderen die door België rijden) kunnen met Flitsmeister zorgen dat je tijdig gewaarschuwd wordt voor verschillende dingen, waaronder flitsers en files. Naast deze functies is nu ook de gewenste taal in te stellen en is de app in het Engels en Frans beschikbaar.


De makers van de populaire camera-app VSCO hebben DSCO uitgebracht in de App Store. Met DSCO kun je gemakkelijk gifjes maken en opslaan in de Filmrol van je iPhone of iPad. De app is heel gemakkelijk in gebruik. Na het opstarten van de applicatie dien je op het scherm te drukken en te wachten totdat de gekleurde randen verschijnen. Door naar links of rechts te swipen kun je geinige effecten toevoegen aan gemaakte gifjes.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

De populaire chat-app Snapchat heeft sinds de nieuwste update 3D Touch-ondersteuning op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gekregen. Om goed gebruik te maken van deze besturing zijn er enkele nieuwe videofilters toegevoegd. Zo kun je nu een slowmotion-effect aan een al geschoten video toevoegen. Tevens kun je het beeld versneld of achterstevoren laten afspelen.


Heb je een iPhone 6S en maak je veel Live Foto’s, dan is de nieuwe iOS-app Lean het downloaden waard. Met deze app maak je opslagruimte vrij door de bewegende foto’s om te zetten naar normale foto’s. Wanneer je Lean opent, zie je een simpel menu waar je Live Foto’s in een galerij worden getoond. Hier kun je ze selecteren en vervolgens omzetten. Tof is dat de app ook toont hoeveel opslagruimte je precies hebt vrijgemaakt.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsofts mail-app Outlook heeft een grote update ondergaan voor iOS. Om te beginnen heeft het nieuwe Outlook een frisse look. Microsoft heeft het uiterlijk van de app veranderd, zodat je beter moet kunnen navigeren. Nieuw is bijvoorbeeld dat mail, agenda en contactpersonen prominenter in beeld staan, zodat je snel kunt wisselen. Dankzij andere verbeteringen in de interface moet je überhaupt sneller door de app kunnen gaan.

rop

gamebra.in

€ 1,19 via App Store

Rop is een interessante puzzelgame die enkele maanden geleden in de App Store verscheen, maar nooit is opgepikt door het grote publiek. In Rop is het de bedoeling om met een touw een vorm te na te maken. Die zie je in elk level bovenin het scherm. Daaronder zie je een raster en het touw waarmee je speelt. Het touw kun je in het raster verplaatsen door de ‘knopen’ te verslepen. Al puzzelend is het de bedoeling om met het touw zo de vorm te kopiëren.


Met de Watch Faces-app kun je je eigen foto’s gebruiken als de achtergrond op de wijzerplaat van je Apple Watch. Dat werkt heel simpel. Je selecteert simpelweg een foto en kiest eventueel een effect om ‘m op te leuken. Ook kun je een laag toevoegen om bijvoorbeeld een specifieke kleur of vorm uit te lichten. Gemaakte achtergronden worden opgeslagen in een aparte map binnen de Foto’s-app.


Lumino City is een avonturengame waarin je verschillende puzzels moet oplossen. Het verhaal draait om Lumi, een jong meisje dat haar opa moet zoeken. Ze trekt er op uit om uit te zoeken wat er is gebeurd, en uiteraard moet jij als speler daarbij helpen. Om dat te doen, ga je door verschillende omgevingen. Deze zijn gemaakt met échte materialen in de echte wereld, waarna alles met de camera werd vastgelegd om er een game van te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu