De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

IKEA Place: koop vanuit je luie stoel een nieuwe luie stoel in AR

Lars Paijmans
27 september 2017, 16:58
2 min leestijd
IKEA Place: koop vanuit je luie stoel een nieuwe luie stoel in AR
IKEA Place

IKEA Place

Gratis

Reviewscore

8

Met IKEA Place hebben de iPhone en iPad er misschien wel de beste ARKit-app tot nu toe bij gekregen. Want iedereen kent IKEA, maar hoe je in deze app meubels kunt testen zagen we nog niet eerder.

Lees verder na de advertentie.

IKEA Place nu beschikbaar in Nederland

Toen Apple ARKit onthulde, duurde het niet lang tot IKEA beloofde om met een nieuwe iPhone-app te komen. Deze verscheen vorige week tegelijk met iOS 11 in de VS, maar is vanaf vandaag ook uit de Nederlandse App Store te plukken. IKEA Place doet precies wat de naam doet vermoeden: meubels plaatsen in je huiskamer. In het menu kies je bijvoorbeeld een bed en nachtkastje uit, die je vervolgens via je scherm een digitaal plekje in je slaapkamer geeft.

IKEA Place

Dankzij ARKit, worden deze meubels levensecht in beeld gebracht. Door realistische schaduwen en locatiebepaling worden objecten op overtuigende wijze en in de juiste schaal getoond.

Voordat je begint met het wegzetten van digitale meubels vraagt de IKEA Place-app eerst of je de kamer om je heen kunt scannen. Dit doe je door simpelweg met je iPhone door de kamer te bewegen, tot het selectiemenu in beeld verschijnt.

Heb je eenmaal een IKEA-kast weggezet, dan kun je er naartoe- en omheen lopen. Zelfs als het meubelstuk even uit beeld verdwijnt, wordt de positie onthouden. Zodra je de camera weer terugdraait, staat het digitale bed dus nog precies waar je het achtergelaten had.

Past die bank wel bij je muur?

Met IKEA Place wil de winkelketen klanten helpen met het kiezen van hun volgende nieuwe meubels. In plaats van naar een winkel te gaan, kun je met de app meteen zien hoe die groene bank er in jouw huiskamer uitziet. Het blijft overigens niet bij één product. In de app kun je gemakkelijk meerdere objecten tegelijk in augmented reality plaatsen.

De Place-app is volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Wel heb je iOS 11 en een toestel nodig dat ARKit ondersteunt. Sinds de komst van deze grote iOS-update duiken er dagelijks nieuwe augmented reality-apps op. Onze favorieten hebben we in het onderstaande overzicht voor je gebundeld.

Lees ook: De 7 beste ARKit-apps die nu in de App Store staan

→ Download IKEA Place in de App Store (gratis)

IKEA Place

Inter IKEA Systems B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu