De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook Messenger-camera krijgt maskers, filters, emoji en meer bewerkopties

Lars Paijmans
16 december 2016, 9:17
1 min leestijd
Facebook Messenger-camera krijgt maskers, filters, emoji en meer bewerkopties
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Facebook Messenger introduceert vandaag nieuwe camerafuncties die wel erg doen denken aan Snapchat. Zo kun je filters gebruiken om je selfie te versieren en kun je daarna de foto opleuken met emoji en stickers. Zo werkt de Facebook Messenger camera voortaan.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger camera uitgebreid

Opvallend genoeg brengt Facebook de functie alleen naar Facebook Messenger en niet de normale Facebook-app. Blijkbaar wil het sociale netwerk mensen aan moedigen om de chat-app vaker te gebruiken, waar deze filters zomaar eens in zouden kunnen slagen.

De maskers die je in de app tegenkomt gebruiken gezichtsherkenning om bijvoorbeeld een rode rendierneus op je neus te zetten, en door je mond te openen kun je sneeuw over heel het scherm blazen. Precies zoals Snapchat dat al lang doet dus, al heeft Messenger ook nog wat andere trucjes achter de hand.

Facebook Messenger camera

Zo zijn er naast de maskers ook verschillende grafische filters die eerder aan de foto-app Prisma doen denken. Prisma werd onlangs door Apple benoemd als App van het Jaar door Apple, dus is het niet gek dat Facebook ook hier leentjebuur speelt. Na het maken van een foto kun je door op het scherm te tikken en te vegen lijntekeningen maken en emoji toevoegen.

Geleidelijk uitgerold

De verbeterde Facebook Messenger camera wordt sinds gisteravond uitgerold, maar omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het even duren voordat hij ook bij jou zichtbaar is. Facebook gaat zich steeds meer op de camera richten, aangezien deze functie almaar populairder wordt om statussen op sociale netwerken te delen.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu