De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Boeken lezen op je iPhone: dit zijn de 4 beste ebook apps

Wouter Nijsen
3 november 2014, 12:13
3 min leestijd
Boeken lezen op je iPhone: dit zijn de 4 beste ebook apps

De beste ebook-app voor je iPhone en iPad vinden kan nog best lastig zijn. Veel programma’s hebben zo hun eigen unieke functies en eigenaardigheden die je wel, of niet aanstaan. iPhoned licht daarom de vier beste ebook-apps uit.

Lees verder na de advertentie.

De beste ebook-apps voor je iPhone en iPad

Alhoewel veel boekenfanaten bij boeken van papier zweren, kunnen ook zij niet ontkennen dat ebooks bepaalde voordelen hebben. Niet alleen kun je zelf de regelafstand, lettergrootte en papiersoort selecteren, ook zijn ze een stuk beter te sjouwen. Je kunt namelijk honderden ebooks kwijt op je iPhone en iPad. Deze digitale boeken kun je het best lezen in een van de ebook-apps.

1. Boeken

Het is een voor de hand liggende optie: maar de officiële Boeken-app van Apple mag niet ontbreken. Het is niet alleen verreweg de meest populaire manier om digitale boeken te kopen, downloaden en lezen, maar ook gewoon een hele handige. Het programma is overzichtelijk genoeg voor mensen die af en toe wat willen bladeren, maar biedt genoeg mogelijkheden en opties voor de fervente lezers onder ons.

Het assortiment is groot genoeg voor de meesten en vooral de toegankelijkheid bevalt ons. Boeken kopen gaat heel simpel en de Bibliotheek komt regelmatig met verrassende titels op de proppen. Ook de animaties van het bladeren zijn aangenaam. Bovendien hoef je met Boeken geen aparte app op je iPhone of iPad te installeren, want het programma wordt standaard meegeleverd.

Apple Books

Apple

Gratis via App Store

2. Amazon Kindle

Echte leesfanaten hebben allang van Kindle gehoord. Het programma begon ooit als aparte e-reader voor Amazon’s boekenwinkel, maar is inmiddels een gratis losstaande app geworden. Kindle heeft vooral een streepje voor op Apples Boeken qua aanbod. Amazon heeft vrijwel alle digitale boeken die er bestaan in het assortiment.

Daarbovenop zijn de titels ontzettend scherp geprijsd. Amazon is een gigantisch bedrijf en kan dankzij haar schaalvoordeel spullen ontzettend goedkoop aan de man brengen, waaronder boeken. Verder beschikt de app over de mogelijkheid om lettergrootte, papiersoort en regelafstand aan te passen. Wel is het jammer dat je boeken niet in de app kunt kopen, maar dat dit via de Amazon-website moet.

Amazon Kindle

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store

3. Bol.com Kobo

Schaf jij je ebooks vooral via Bol.com aan? Dan moet je bij deze app zijn. De naam verklapt het al, maar Bol.com werkt hiervoor samen met Kobo, een verkoper van digitale boeken en speciale ereaders. Met de app kun je net als bij de vorige twee opties enkele instellingen aanpassen, zoals het lettertype en de nachtmodus. Hierdoor wordt het scherm donker en dat is prettiger voor je ogen.

Het nadeel aan Bol.com Kobo is dat de ebook-app alleen werkt met titels die je via een van de verkopers hebt aangeschaft. Wel is het fijn dat je via Kobo Plus voor tien euro per maand onbeperkt ebooks kunt lezen. Je hebt hierbij keuze uit zo’n 50.000 digitale boeken. Een andere fijne functie is de aanwezigheid van een groot aantal luisterboeken.

bol.com Kobo

bol.com

Gratis via App Store

4. Bluefire Reader

Bluefire Reader is in tegenstelling tot bovenstaande apps geen boekenaanbieder, maar alleen een app om ze te lezen. Je gebruikt het programma om ePub-bestanden vanuit verschillende bronnen op je iPhone of iPad te zetten. Als je bijvoorbeeld een online boek bij de AKO aanschaft krijg je bij het openen de optie om ‘m in Bluefire Reader te lezen. Dit heeft te maken met Adobe DRM, de beveiligingslaag van het boek.

De app blinkt dan ook niet uit in aanbod van boeken, maar wel in basisfunctionaliteit. Wanneer je bijvoorbeeld een leuke quote of passage tegenkomt kun je die makkelijk opslaan, of delen met anderen op Facebook en Twitter. De echte bibliothecarissen kunnen bovendien hun hele boekencollectie opdelen in segmenten, door bijvoorbeeld romans en thrillers hun eigen plekje te geven.

Bluefire Reader

Bluefire Productions

€ 5,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu