Boeken lezen op je iPhone: dit zijn de 5 beste ebook apps
Wouter Nijsen

Als je een fervente lezer bent, dan is je iPhone een ideaal apparaat voor het lezen van ebooks. In de App Store zijn veel apps te vinden waarmee je boeken op je iPhone leest, maar welke apps zijn nu echt de moeite waard? We lichten de 5 beste ebook apps voor je uit.

Apple Books

Apple

Gratis via App Store

Het ligt wellicht voor de hand, maar iBooks mag in dit rijtje absoluut niet ontbreken. De officiële boeken-app van Apple is verreweg de meest gebruikte applicatie voor het kopen, downloaden en lezen van digitale boeken op iDevices. iBooks is gelijktijdig met de release van iOS 8 van een flinke update voorzien, waardoor er onder andere een verbeterde interface en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd.

De app staat sinds de nieuwste versie van iOS automatisch op elke iPhone geïnstalleerd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je ‘m via bovenstaande link alsnog downloaden.

Kindle

AMZN Mobile LLC

9 (15 reviews)
Gratis via App Store

Een aantal jaren geleden introduceerde Amazon, het bekende e-commerce bedrijf uit Amerika, de Kindle. Dit is een e-reader die in korte tijd ontzettend populair werd. Sindsdien heeft Amazon de Kindle-dienst verspreid naar meerdere besturingssystemen en daarom is er nu ook een Kindle iOS-app beschikbaar. De Kindle-app biedt naast de mogelijkheid om boeken te lezen, ook een enorm aanbod aan ebooks.

Verder staat de app bol van handige functionaliteiten. Zo is het mogelijk om de applicatie volledig te personaliseren en aan te passen naar hoe jij het wilt. Ook kun je PDF-bestanden en andere documenten vanuit je mailbox naar de Kindle-app importeren en deze synchroniseren naar de cloud.

Bluefire Reader

Bluefire Productions

9 (698 reviews)
Gratis via App Store

Bluefire Reader biedt geen uitgebreid aanbod van boeken, maar legt meer de nadruk op zijn basis-functionaliteiten. Met de Bluefire-app kun je PDF en ePub-bestanden vanuit verschillende bronnen op je iPhone zetten, om ze vervolgens direct te lezen. Wanneer je in een boek een leuk fragment of quote tegenkomt, dan kun je deze met een simpele tik delen op Facebook en Twitter.

Ook is de app uitstekend tussen meerdere iOS-apparaten te gebruiken: begin bijvoorbeeld in de trein met lezen op je iPhone en je ga thuis verder op je iPad. De app heeft onlangs een update voor iOS 8 gekregen, zodat Bluefire ook op de laatste versie van het mobiele besturingssysteem vlekkeloos werkt.

Marvin Classic - eBook reader for epub

Appstafarian

8 (5 reviews)
€ 4,49 via App Store

Marvin kenmerkt zich door de simplistische opzet en de vele functionaliteiten. Zo kun je kiezen uit veel verschillende lettertypes, importeer je gemakkelijk bestanden en is Dropbox geïmplementeerd. Hiermee zoekt Marvin automatisch naar boeken in Dropbox en worden deze automatisch naar je iPhone gesynchroniseerd. Verder zijn er verschillende thema’s in te stellen, zodat je de app naar eigen wens kan vormgeven. Overigens is Marvin enkele weken geleden van een grote update voorzien, waardoor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus nu worden ondersteund. Een aanrader dus!

Kobo Books

Kobo Inc.

7 (14 reviews)
Gratis via App Store

Tot slot willen we ook Kobo vermelden, dat ook een erg populaire en veelgebruikte ebook-app uit de App Store is. Kobo biedt titels aan in de zogenoemde Kobo Shop, een online boekenwinkel die plaats biedt voor ruim 4 miljoen boeken. Het unieke aan Kobo is verder het feit dat er een sociaal tintje aanwezig is in de vorm van Reading Life. Hiermee worden statistieken over je leesgedrag bijgehouden, zodat je jezelf als lezer beter leert kennen.

Tot slot is Kobo ook voorzien van Dropbox-integratie en wordt je progressie in een boek bijgehouden, zodat je op ander apparaat verder kan gaan waar je was gebleven.

Lees meer app nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.