De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple biedt uniek kijkje in het designlab met nieuwe video

Rick van der Veer
14 december 2016, 16:32
2 min leestijd

Apple heeft een nieuwe Apple design video uitgebracht waarin Jony Ive uitleg geeft over Apples ontwerpproces. Het filmpje wordt toegelicht hoe Apple-producten van begin tot eind bedacht worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple design video

Apple heeft een video op haar YouTube-kanaal gezet waarin Jony Ive uitleg geeft bij het design-boek dat Apple vorige maand uitbracht. Ive legt uit hoe de designstudio van Apple is ingericht rondom het proces dat Apple hanteert om nieuwe producten te maken. Zo is er veel open ruimte om vragen en ideeën uit te wisselen en samen te werken aan projecten.

Apple design video

Volgens Ive is het cruciaal voor de werkwijze van zijn team om ook minder goede ideeën uit te werken. Zelfs een suggestie die in eerste instantie geen goed idee lijkt kan tot een goed product leiden. Er wordt dan ook genoeg ruimte gemaakt om deze suggesties uit te werken.

De studio van Apple is niet alleen een plek waar het ontwerpteam ideeën en tekeningen kan delen, het is ook een werkplaats. Zo kan een ontwerp meteen in de praktijk worden bekeken vlak nadat iets op papier is ontstaan. Volgens Ive worden er dan ook talloze modellen en prototypes gemaakt voordat een product daadwerkelijk uitgebracht wordt, waaronder producten die nooit uitgebracht gaan worden die wel verkend moesten worden.

Apples ontwerpboek

De video is gemaakt als promotiemateriaal voor het boek dat Apple vorige maand uitbracht. Dit boek, ‘Designed by Apple in California’, toont twintig jaar aan Apple-producten in zo’n 450 foto’s. In dit boek staan ontwerpfoto’s van zowel oude als nieuwe producten. Zo vind er je niet alleen afbeeldingen van de iMac uit 1998, maar ook van de iPhone 7. Het boek is niet in Nederland uitgekomen en het is nog onduidelijk of dat nog gaat gebeuren, al zal het boek met een adviesprijs van 199 en 299 dollar niet voor iedereen het geld waard zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu