Apple brengt fotoboek uit over 20 jaar productdesign

Rutger Otto
15 november 2016, 13:55
2 min leestijd
Apple brengt fotoboek uit over 20 jaar productdesign

Apple brengt niet alleen apparaten uit, maar ook boeken. In de nieuwe uitgave staat het bedrijf stil bij designs van de afgelopen twintig jaar, maar je moet er wel diep voor in de buidel tasten.

Lees verder na de advertentie.

Apple boek met productdesigns

Het boek werd door Apple aangekondigd in een persbericht en is morgen in verschillende Apple Stores verkrijgbaar, maar (nog) niet in Nederland en België. De uitgave bundelt de Apple-onderwerpen van de afgelopen twintig jaar. In het boek, genaamd ‘Designed by Apple in California’, staan 450 foto’s van Apple-producten uit het heden en verleden.

Apple voert je mee langs de ontwerpen van de iMac uit 1998, maar besteedt ook aandacht aan nieuwere accessoires, zoals de Apple Pencil. Je krijgt een kijkje onder de motorkap van de producten, zodat je kunt zien welke onderdelen Apple in de afgelopen decennia heeft gebruikt voor zijn producten.

apple boek

Jony Ive

Het voorwoord is van Apples topdesigner Jony Ive. “Dit is een designbook, maar het gaat niet over het ontwerpteam, het creatieve proces of productontwikkeling”, schrijft hij. “Dit is een objectieve representatie van ons werk, dat ironisch genoeg beschrijft wie we zijn. Het beschrijft hoe we werken, wat we waarderen, wat ons bezighoudt en wat onze doelen zijn. We hoopten altijd om gedefinieerd te worden om wat we doen in plaats van wat we zeggen.”

Prijzig

Het boek komt er in twee formaten, allebei met een harde kaft. Het kleinste formaat meet 26 bij 32 cm en kost 199 dollar. De grootste is 33 bij 41 cm groot en kost maar liefst 299 dollar. De prijzen zijn voor veel gezinnen waarschijnlijk net iets te gek om hem voor onder de kerstboom te kopen en Apple lijkt daarmee alleen echte diehard-fans aan te spreken. De boeken zijn alleen verkrijgbaar via Apple.com in Australië, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Korea, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In enkele fysieke winkels komen ze ook te liggen, zoals Apple Kurfürstendamm in Berlijn en Apple Opera in Parijs.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu