Een WhatsApp-gesprek vastzetten: zo doe je dat

Lars Paijmans
17 juli 2017, 13:22
1 min leestijd
Een WhatsApp-gesprek vastzetten: zo doe je dat

WhatsApp laat je voortaan chatberichten vastzetten, zodat belangrijke informatie altijd in beeld blijft. Daarnaast maakt de chat-app het versturen van foto’s en documenten gemakkelijker.

WhatsApp-versie 2.17.40 voert een aantal handige verbeteringen door. Bovendien maakt de app zich klaar voor een aanstaande update. Om het overzichtelijk te houden, bespreken we de nieuwe functies hieronder afzonderlijk van elkaar.

Lees verder na de advertentie.

whatsapp gesprek vastzetten

Zo kun je een WhatsApp-gesprek vastzetten

WhatsApp zet altijd de gesprekken bovenaan waar je voor het laatste een bericht in hebt ontvangen. De meest actieve chats zijn echter niet altijd de belangrijkste. Daarom kun je voortaan een WhatsApp-gesprek vastzetten aan de bovenkant van je scherm. Zo blijft deze ook in beeld als je er wat minder berichten in verstuurt en ontvangt.

Dit doe je door van links naar rechts te vegen over het gesprek in het chatoverzicht. Kies vervolgens voor ‘Vastzetten’. Dit kun je met meerdere gesprekken doen, bijvoorbeeld met je twee of vier favoriete groepen. Op dezelfde manier kun je chats ook weer loszetten. Ieder vastgezet gesprek heeft een punaise-icoontje.

Alle documenttypen versturen

Android-gebruikers konden dit al een tijdje, maar vanaf vandaag kun je op de iPhone ook alle documenttypes verzenden. Dit werkt precies zoals je altijd al bestanden verstuurde in WhatsApp. Je tikt op het plusje en kiest ‘Document’. Vervolgens kun je een willekeurig bestand uitkiezen en naar iemand versturen.

Tot slot maakt WhatsApp het makkelijker om meerdere foto’s door te sturen of verwijderen. Zodra je meerdere foto’s ontvangt, kun je deze ingedrukt houden om ze allemaal tegelijk door te sturen naar iemand anders of te verwijderen. Vandaag werd ook ontdekt dat WhatsApp aan een gloednieuwe videospeler voor YouTube werkt. Deze heeft een picture-in-picture-weergave, zodat je geen YouTube-app meer hoeft te downloaden om hem te gebruiken.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu