WhatsApp test nieuwe videospeler met picture-in-picture-modus
Lars Paymans

Als je binnenkort een video ontvangt in WhatsApp, hoef je niet meer over te schakelen naar de YouTube-app om ‘m te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp YouTube picture-in-picture speler getest

WhatsApp test namelijk een handige YouTube-speler in de chat-app zelf. Deze heeft bovendien een picture-in-picture-modus, waardoor het filmpje in een los venster op je scherm verschijnt. Terwijl de video in een hoek zichzelf afspeelt, kun jij door de chats blijven scrollen of verder praten.

De nieuwe functie werd ontdekt door WABetaInfo, een bron die nieuwe testversies van de chat-app onderzoekt. Na het installeren van een toekomstige update heb je geen YouTube-app meer nodig om YouTube-linkjes te openen.

WhatsApp YouTube

Opvallend genoeg lijkt deze nieuwe videospeler alleen te werken op iPhones met grotere schermen. Deze extra schermruimte is nodig om picture-in-picture te gebruiken, dus zal de functie waarschijnlijk alleen op de iPhone 6 en hoger verschijnen, en bijvoorbeeld niet op de iPhone SE.

Naast de nieuwe speler wordt er ook een terugroepfunctie getest. Deze functie laat je een verzonden bericht terughalen, wat bijvoorbeeld van pas komt als je een spelfout maakt of een bericht stuurt waar je later spijt van krijgt.

Nieuwe update in de App Store

Sinds vanochtend staat er ook een WhatsApp-update voor je klaar. Deze zegt meerdere nieuwe functies met zich mee te brengen, maar deze lijken vooralsnog niet te werken. Het gaat hier dus mogelijk om een geleidelijke uitrol van de functies. Zodra de nieuwe features die in de updatetekst staan ook echt werken, laten we het je weten.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.