Tip: Zo download je je WhatsApp-data op je iPhone

Rick van der Veer
14 mei 2018, 17:01
2 min leestijd
Tip: Zo download je je WhatsApp-data op je iPhone

Steeds meer bedrijven laten je je persoonlijke gegevens downloaden die ze over jou verzamelen. In deze tip laten we je zien hoe je je de data die WhatsApp over je heeft, kunt downloaden.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-data downloaden

Dankzij de nieuwe Europese privacywetgeving moeten bedrijven maatregelen treffen over wat ze met de persoonsgegevens van hun klanten doen. Het moet voor klanten namelijk makkelijker worden om over te stappen naar een concurrerende dienst. Steeds meer diensten laten je dan ook je data downloaden, of werken aan de optie om dit te doen. Zo kun je bij Facebook je hele profiel al opvragen, en werkt Apple in de tussentijd aan het downloaden van je gegevens voor je Apple-account.

WhatsApp biedt voortaan ook de mogelijkheid om alle gegevens die de dienst over je heeft downloadbaar te maken. Dit gaat dan niet om de inhoud van je chats, maar informatie als je telefoonnummer, welke telefoon je hebt en hoe vaak je WhatsApp gebruikt. Volg onderstaand stappenplan om deze gegevens op te vragen.

  1. Open Whatsapp en tik op ‘Instellingen’;
  2. Ga naar Account en kies voor ‘Vraag accountinformatie aan’;
  3. Tik op ‘Rapport aanvragen’;
  4. Op de datum die verschijnt ontvang je je gegevens.
WhatsApp-data downloaden

Zodra je gegevens klaarstaan, krijg je een notificatie van de chat-app. Via de applicatie kun je een bestand downloaden waar alle gegevens die WhatsApp over je heeft in staan. Je hebt een paar weken de tijd om dat bestand te downloaden; daarna moet je ‘m opnieuw aanvragen.

Wil je je WhatsApp-account definitief verwijderen in plaats van je gegevens downloaden? Volg dan bovenstaand stappenplan en kies onder ‘Account’ voor ‘Verwijder mijn account’. Vul je telefoonnummer in en bevestig met de grote rode knop. Let wel op: je bent met deze stap al je WhatsApp-gegevens permanent kwijt als je ze niet gedownload hebt.

Op zoek naar meer handige Apple-tips? Check dan ook eens het grote iPhoned tip-overzicht!

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu