De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 16: vergrendel je verborgen foto’s met een code

Koen van Ekeren
29 september 2022, 9:24
2 min leestijd
iOS 16: vergrendel je verborgen foto’s met een code

Staan er op je iPhone kiekjes die niet voor alle ogen zijn bedoeld, dan kun je ze verstoppen in het album ‘Verborgen’. Vanaf iOS 16 zijn deze foto’s nog meer privé, want ze zijn te vergrendelen met je toegangscode of Face ID.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16: verborgen album vergrendelen

Soms wil je niet dat iedereen zomaar je foto’s kan bekijken als je ze door je foto-bibliotheek laat bladeren. Gelukkig heeft de Foto’s-app al sinds iOS 14 een ‘Verborgen’ album. Foto’s die je in deze map zet, zijn niet zichtbaar in je Bibliotheek. Zo staan je gênante selfies en pikante foto’s op een veilige plek!

Foto's delen iCloud

Toch zijn de foto’s in de deze verborgen map niet goed afgeschermd. Want iedereen aan wie je je iPhone uitleent, kan de map openen en de foto’s bekijken. Je kunt de map verbergen door in de Instellingen een optie uit te zetten, maar die kan ook eenvoudig weer aangezet worden. Een manier om de map te beveiligen met een toegangscode is er met iOS 15 (en eerder) niet.

Met iOS 16 is die mogelijkheid er nu wél. Sterker nog: standaard zijn nu de verborgen foto’s en recent verwijderde foto’s vergrendeld, dus je hoeft daarvoor niets in te stellen. De foto’s zijn alleen na een verificatie met Face ID of Touch ID te bekijken, of je toegangscode als je geen biometrische beveiliging hebt ingesteld.

Verborgen album vergrendelen

Om een verborgen album te vergrendelen, heb je een iPhone met iOS 16 of nieuwer nodig. Moet je iOS 16 nog installeren? Pak dan het artikel ‘iOS 16 is uit: deze iPhone-functies moet je zeker proberen‘ er nog even bij.

Dit is hoe je een verborgen album in iOS 16 vergrendelt met Face ID, Touch ID of je toegangscode:

wachtwoord fotos iphone

  1. Open de Instellingen-app van je iPhone;

  2. Scrol naar beneden en tik op Foto’s;

  3. Zet de optie ‘Toon verborgen album’ en ‘Gebruik Face ID/Touch ID/Toegangscode’ op groen.

Zoals gezegd beveilig je daarmee niet alleen je verborgen album, maar ook je recent verwijderde foto’s. Naast Face ID of Touch ID kan je toegangscode worden gebruikt om de map te ontgrendelen.

De map ‘Verborgen’ vind je door de Foto’s-app te openen. Daarna tik je onderaan op ‘Albums’ en scrol je helemaal naar beneden. Tik aansluitend op ‘Verborgen’.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Wil je meer weten over iOS 16? Check de volgende artikelen:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu