Tip: Zo schakel je een telefoontje door als je niet bereikbaar bent
Dilara Isik

Wil je eventjes rust aan je hoofd? Dan is het mogelijk om telefoontjes door te zetten. In 5 stappen laten we zien hoe het doorschakelen van een iPhone gaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone doorschakelen doe je zo

Als je bijvoorbeeld voor je werk veel telefoontjes krijgt, kan het prettig zijn om buiten kantoortijden of tijdens een vergadering je nummer door te schakelen naar een ander telefoonnummer. Ook als je op vakantie gaat wil je misschien wel even niet bereikbaar zijn voor werkgerelateerde zaken.

Op je iPhone kan je heel gemakkelijk je nummer doorschakelen naar bijvoorbeeld het nummer van een collega of een algemeen telefoonnummer. Een iPhone doorschakelen gaat zo:

  1. Open de Instellingen-app op je telefoon;
  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Telefoon’;
  3. Kies ‘Doorschakelen’ en verschuif de schakelaar zodat het vakje groen kleurt;
  4. Tik vervolgens op ‘Schakel door naar’;
  5. Toets het telefoonnummer in waar telefoontjes naar verwezen moeten worden;

iphone doorschakelen

Je krijgt nu bovenin een icoontje van een telefoonhoorn met een pijltje naar rechts te zien. Vanaf nu worden alle telefoontjes die je krijgt doorgeschakeld naar dit nummer. Je kunt naar alle soorten nummers doorschakelen. Houd er wel rekening mee dat mensen die worden doorgeschakeld dit misschien niet altijd direct doorhebben. Zorg daarom dat het doorgeschakelde nummer ze hiervan op de hoogte brengt.

Ben je terug van vakantie, of ga je beginnen met een nieuwe werkdag? Dan is het tijd om te stoppen met het doorschakelen van je iPhone. Hiervoor verschuif je de groene schakelaar weer zodat het vakje grijs kleurt.

Meer tips

Wil je meer lezen? Op iPhoned delen we regelmatig praktische bel-tips. Zo leggen we uit hoe je anoniem kan bellen of hoe je een wisselgesprek start op je iPhone. Ook leggen we uit hoe je nooit meer vergeet iemand te bellen dankzij Siri bel-herinneringen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.