Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo werkt de Smart Connector van de iPad Pro

Rutger Otto
24 november 2015, 17:43
2 min leestijd
Zo werkt de Smart Connector van de iPad Pro

Heb je een iPad Pro (gezien)? Dan zijn wellicht de drie puntjes aan de zijkant opgevallen. Waar zijn ze voor en hoe gebruik je ze? In dit artikel lees je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

Smart Connector

De iPad Pro heeft aan de lange zijde aan de linkerkant van het scherm drie puntjes in het midden. Dit is de Smart Connector. Koop je een accessoire zoals de Smart Keyboard of de Create van Logitech, dan bevestig je die op de Smart Connector van de iPad. Dat heeft enkele voordelen.

Het eerste voordeel is dat het gemakkelijk is om zo’n accessoire te koppelen. Voorheen moest je met dergelijke keyboards zorgen dat Bluetooth aan stond om ze vervolgens via de Instellingen-app aan elkaar te koppelen. Met de Smart Connector hoeft dat niet meer. Je klikt het accessoire simpelweg vast en het koppelen gaat vanzelf. In het geval van een toetsenbord is het niet meer dan klikken en typen.

Naast een gemakkelijke koppeling hoef je je ook niet meer druk te maken over accu’s en kabels. Via de Smart Connector wordt het accessoire via de iPad Pro van stroom voorzien. Aan de andere kant is de directe koppeling nodig, zodat de iPad het direct registreert als je bijvoorbeeld toetsen aanslaat.

smart connector

Gebruikersgemak

Het toetsenbord van Apple zelf, het Smart Keyboard, werkt bijvoorbeeld met de Smart Connector, maar ook andere accessoiremakers kunnen hun apparaten ermee laten werken. Dat doet bijvoorbeeld het Logitech Create toetsenbord. Maar fabrikanten hoeven het niet per se aan hun spullen toe te voegen. Een toetsenbordcase werkt ook nog steeds met Bluetooth op de iPad Pro.

Het is echter te hopen dat veel accessoiremakers wél van de mogelijkheid gebruikmaken om spullen direct aan te sluiten. Het is namelijk de bedoeling dat iPad Pro-bezitters het apparaat echt als een werktablet kunnen gebruiken. Dan wil je je dus niet meer bezig houden met randzaken als koppeling en lege accu’s. Deze oplossing van Apple is er één voor gebruikersgemak.

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu