Je Facebook-account verwijderen op je iPhone in 3 stappen

Thomas Haenen
2 juli 2019, 16:54
2 min leestijd
Je Facebook-account verwijderen op je iPhone in 3 stappen

Facebook ligt al geruime tijd onder vuur doordat privacy-schandalen zich de afgelopen jaren maar bleven opstapelen. Het bedrijf lijkt daarbij minimale stappen te zetten om bijvoorbeeld de verspreiding van uitgelekte accountgegevens tegen te gaan. Ben je klaar met het sociale netwerk, dan kun je je Facebook-account verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-account verwijderen doe je zo

Datalekken, onbeveiligde databases vol Facebook-wachtwoorden en nog veel meer schandalen rondom het bedrijf van Mark Zuckerberg domineerden de afgelopen paar jaar het nieuws. Zowel gebruikers als overheden, organisaties en investeerders uiten steeds meer kritiek op Facebook. Ben je om welke reden dan ook klaar met Facebook, dan is het gelukkig relatief makkelijk om je account te verwijderen.

Verwijder je Facebook-account in drie stappen

Volg op je smartphone, tablet of desktopcomputer de volgende stappen om definitief Facebook te verwijderen:

  1. Op de Facebook-site ga je naar deze pagina om je account te verwijderen;
  2. Nadat je ingelogd bent, druk je op de knop ‘Mijn account verwijderen’ om het proces in gang te zetten;
  3. Het duurt vervolgens tot negentig dagen voor al je gegevens verwijderd zijn van de Facebook-servers. Heb je eenmaal gekozen, dan is het echter niet meer mogelijk om het proces stop te zetten.

Let op: als je je account verwijdert, verdwijnen alle gegevens die gekoppeld zijn aan je Facebook-profiel. Heb je Facebook Messenger-berichten die je wil bewaren, of foto’s die je niet wil missen, dan is het verstandig om vooraf een kopie te maken. Daar kan Facebook je mee helpen: ga naar de instellingen op de site, en selecteer onderaan in beeld de optie ‘een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’.

Facebook deactiveren, niet verwijderen

Je kunt er echter ook voor kiezen om je Facebook-account niet te verwijderen, maar te deactiveren. Een gedeactiveerd account wordt niet meer getoond in de zoekresultaten, en is ook niet meer zichtbaar voor je vrienden.

Wel blijven al je gegevens gewoon bewaard en kun je je account op elk moment weer activeren. Je Facebook-account deactiveren is simpel en kan zelfs direct vanuit de app. Volg daarvoor onderstaande stappen.

Facebook-account verwijderen
  1. Open de Facebook-app, en tik rechtsonder op de drie streepjes om het menu te openen;
  2. Scroll bijna helemaal naar beneden, tik op ‘Instellingen’ en selecteer ‘Accountinstellingen’;
  3. Vervolgens kies je ‘Algemeen’, en ‘Account beheren’;
  4. In het menu dat nu in beeld verschijnt, druk je rechtsonder op de knop ‘Deactiveren’. Nadat je je wachtwoord nog een keer invult, wordt de deactivatie bevestigd.

Mocht je later toch weer Facebook willen gebruiken, dan hoef je de app enkel opnieuw te openen. Als je inlogt en instemt met heractivatie, kun je weer gewoon je profiel en nieuwsfeed inzien.

Lees meer over Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's