Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Tip: Zo koppel je AirPods aan je iPhone, iPad, Mac en andere apparaten

Lars Paijmans
29 maart 2018, 13:06
1 min leestijd
Tip: Zo koppel je AirPods aan je iPhone, iPad, Mac en andere apparaten

Het grote voordeel van de draadloze AirPods is dat je ze moeiteloos kunt koppelen aan je nieuwe iPhone, iPad en Mac. Heb je een ouder model, dan zul je een paar stappen moeten doorlopen. Wij leggen uit hoe het AirPods koppelen werkt, ongeacht het apparaat waar je verbinding mee wilt maken.

Lees verder na de advertentie.

AirPods koppelen aan al je apparaten

Omdat de AirPods iCloud ondersteunen, is het heel simpel om ze automatisch te verbinden met alle apparaten die met je iCloud-account gekoppeld zijn. Zo kun je meteen beginnen met luisteren op je iPhone, iPad en Mac.

Ondersteunt je apparaat geen Handoff, dan kun je ze nog wel koppelen met AirPods, maar kost het wat meer moeite. Ook oudere MacBooks en iMacs die Handoff niet ondersteunen, zul je op deze manier moeten koppelen. In vier stappen kun je AirPods koppelen aan oudere Apple-apparaten of andere smartphones en tablets.

AirPods koppelen aan al je apparaten, zo doe je dat

  1. Zorg dat de AirPods in hun case zitten.
  2. Open de case zonder de AirPods eruit te laten.
  3. Druk op de kleine cirkelvormige knop op de achterkant van de case totdat het LED-lampje in de case wit wordt en gaat knipperen.
  4. Zoek op je apparaat via het Bluetooth-menu de AirPods en koppel ze zoals je andere Bluetooth-apparaten ook koppelt.

De AirPods van Apple zijn duidelijk bedoeld voor Apple-apparaten, maar met het bovenstaande stappenplan kun je ze ook gewoon aan een Android-smartphone of tablet koppelen. Houd er wel rekening mee dat je op dat moment uiteraard geen Siri kunt bedienen, aangezien deze niet aanwezig is op het gekoppelde apparaat.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's