Tip: Zo koppel je AirPods aan je iPhone, iPad, Mac en andere apparaten

Lars Paijmans
19 december 2021, 11:20
2 min leestijd
Tip: Zo koppel je AirPods aan je iPhone, iPad, Mac en andere apparaten

Het grote voordeel van de AirPods is dat je ze moeiteloos kunt koppelen aan je nieuwe iPhone, iPad en Mac. Wij leggen uit hoe het AirPods koppelen werkt, ongeacht het apparaat waar je verbinding mee wilt maken.

Lees verder na de advertentie.

AirPods koppelen aan al je apparaten

Apples AirPods zijn al jaren een groot succes. Inmiddels zijn er meerdere modellen op uit te kiezen. Apple verkoopt momenteel de AirPods 2e generatie, AirPods 3e generatie, AirPods Pro en AirPods Max. Genoeg keuze, dus. Maar hoe koppel je jouw nieuwe draadloze headset eigenlijk aan je iPhone, iPad of Mac?

Omdat AirPods iCloud ondersteunen, is het heel simpel om ze automatisch te verbinden met alle apparaten die aan je iCloud-account gekoppeld zijn. Zo kun je meteen beginnen met luisteren op je iPhone, iPad en Mac.

AirPods Max

Je opent hiervoor simpelweg de case van je AirPods en houdt deze naast je iPhone, iPad of Mac. Een geanimeerde pop-up verschijnt in beeld, waarmee je de AirPods in een aantal simpele stappen koppelt aan jouw apparaat. Vervolgens zijn de oortjes automatisch gekoppeld aan alle apparaten die aan jouw iCloud-account gekoppeld zijn.

De AirPods Max-koptelefoon wordt net als de AirPods (Pro) in een case geleverd, maar deze werkt niet helemaal hetzelfde. Je moet de AirPods Max namelijk uit de case halen om de headset te koppelen. Enkel het openen van de case is niet genoeg.

Geen pop-up? Geen paniek!

Krijg je de pop-up niet op jouw apparaat te zien na het openen van je AirPods-case? In de volgende vier stappen kun jouw AirPods evengoed koppelen. De stappen werken ook voor oudere Apple-apparaten of bijvoorbeeld Android-smartphones en Windows-computers.

  1. Zorg dat de AirPods in hun case zitten.
  2. Open de case zonder de AirPods eruit te laten.
  3. Druk op de kleine cirkelvormige knop op de achterkant van de case totdat het LED-lampje in de case wit wordt en gaat knipperen.
  4. Zoek op je apparaat via het Bluetooth-menu de AirPods en koppel ze zoals je andere Bluetooth-apparaten ook koppelt.
AirPods 3 review

Zodra de AirPods gekoppeld zijn aan al je apparaten, hoef je je niet meer druk te maken over het verbinden. Zodra je voortaan het doosje van je AirPods openklapt, maken de oortjes automatisch verbinding met het apparaat dat jij op dat moment gebruikt.

AirPods zijn duidelijk ontwikkeld voor Apple-apparaten, maar met het bovenstaande stappenplan kun je ze ook gewoon aan een Android-smartphone of tablet koppelen. Houd er wel rekening mee dat je op dat moment uiteraard geen Siri kunt bedienen, aangezien deze niet aanwezig is op het gekoppelde apparaat.

Meer tips en Apple-nieuwtjes lezen? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu