Apple verwijdert System and Security Info van App Store

Erwin Vogelaar
16 mei 2016, 12:27
1 min leestijd
Apple verwijdert System and Security Info van App Store

Het recentelijk gepubliceerde System and Security Info is verwijderd van de App Store door Apple. Met de app was het mogelijk om te zien of je iPhone veilig is.

Lees verder na de advertentie.

System and Security Info verwijderd

Beveiligingsonderzoeker Stefan Esser bracht vorige week System and Security Info uit op de App Store. Met deze app was het mogelijk om je iPhone te controleren op kwaadwillende software, of om te zien of het toestel ooit gejailbreaked is. Dit kan handig zijn als een toestel tweedehands overgenomen wordt. Toen we vorige week over de app schreven, vroegen we ons al af hoelang Apple deze app zou toestaan. Niet lang blijkbaar, want de populairste betaalde app in de App Store is inmiddels verwijderd.

Na het vierde reviewproces van de app heeft Apple System and Security Info verwijderd. Tegenover Esser is verteld dat het niet toegestaan is om zwakheden of problemen op iemands telefoon op te sporen. Dit is onder andere niet toestaan, omdat het leidt tot verkeerde en misleidende diagnoses. In de app werd bijvoorbeeld toegankelijkheidssoftware gemarkeerd als gevaarlijk, terwijl dat natuurlijk niet het geval is. Het is nog onduidelijk of na het repareren van deze bugs de app weer terug in de App Store mag.

Op Twitter laat Esser weten niet blij te zijn met deze zet van Apple: “[Apple] zegt eigenlijk: we willen niet dat onze gebruikers de impressie krijgen dat iOS beveiligingsgaten heeft. Ga weg.” Ook stelt de app-maker dat er andere apps in de App Store staan die dezelfde functionaliteit bieden, maar wel mogen blijven. Esser zal geen versie van de app voor iPhones met een jailbreak maken, om zo Apple te omzeilen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu