Van Netflix tot Disney+: alle streamingdiensten in Nederland op een rij

Erwin Vogelaar
25 oktober 2019, 19:28
5 min leestijd
Van Netflix tot Disney+: alle streamingdiensten in Nederland op een rij

De abonnementen voor series en films spatten als paddestoelen uit de grond, waardoor het overzicht inmiddels wel zoek is. iPhoned zet alle streamingdiensten in Nederland voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Alle streamingdiensten in Nederland

Inmiddels hebben we bijna net zoveel streamingdienst-apps met losse abonnementen, als zenders op de televisie. iPhoned helpt door alles overzichtelijk op een rij te zetten.

Welke dienst voor jou de moeite waard is ligt volledig aan het aanbod van series en film, en de prijs die daarvoor wordt gevraagd. Er is flinke diversiteit in het aanbod. De ene dienst heeft bijvoorbeeld voornamelijk Amerikaanse producties, terwijl de ander je alles van de Nederlandse televisie laat kijken.

Het is natuurlijk onbegonnen werk om een abonnement op alle diensten te nemen. Dat is gelukkig ook niet nodig. Heb je gezien wat je wou zien? Sluit je abonnement dan eens af en kies voor een andere dienst. Als je dan later terugkeert staat er weer genoeg nieuws te wachten.

streamingdiensten in nederland

Deze streamingdiensten kijk je nu in Nederland

Er is op dit moment al een hoop in Nederland te verkrijgen. Daardoor zijn praktisch alle series die in de Verenigde Staten worden uitgezonden, tegenwoordig ook gewoon in Nederland te bekijken. Vaak een dag later al. De volgende diensten zijn nu al in Nederland verkrijgbaar.

Netflix

Prijs per maand: 7,99 euro (SD), 10,99 euro (HD) of 13,99 (4K)

Netflix is de meest bekende streamingdienst. Het is tevens de duurste dienst als je beelden in de beste kwaliteit wil zien, maar ook de dienst met het grootste aanbod. Netflix heeft zowel aangekochte series en films, als een hoop eigen producties. Denk daarbij aan Stranger Things, The Umbrella Academy en Bird Box. Netflix verhoogt zijn prijzen vrij regelmatig, dus let daar op.

Lees ook: 7 tips om rekening mee te houden bij Netflix-downloads 

Elke maand geven we je vijf kijktips voor de komende maand, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief om die in je inbox te ontvangen.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

Videoland

Prijs per maand: 8,99 euro

Op Videoland staan voornamelijk series die zijn uitgezonden bij de verschillende zenders van RTL, maar het aanbod wordt daarnaast aangevuld met enkele internationale hitseries. Denk aan The Handmaid’s Tale, The Blacklist en The Good Fight. Ook maakt Videoland eigen producties, maar niet zoveel als bijvoorbeeld Netflix. Denk aan Judas, over Astrid Holleeder.

Videoland

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Amazon Prime Video

Prijs per maand: 5,49 euro

Prime Video van Amazon is ook een interessante speler. Net als Netflix combineert Amazon aangekochte series en films met eigen producties. Het bedrijf kan behoorlijke goede dingen maken. Zo wordt er flink wat geld gestopt in de fantastische serie The Marvelous Mrs. Maisel, maar ook het unieke Undone en het hilarische Fleabag.

Amazon Prime Video

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store

Disney Plus

Prijs per maand: 6,99 euro

Disney Plus heeft alleen producties van Disney zelf, maar dat is een hele hoop. Denk aan het complete archief aan Disney-animatiefilms, Pixar-films, Star Wars, Marvel en National Geographic. Daarnaast worden er ook nieuwe dingen gemaakt binnen deze populaire merken. Zo zijn de nieuwe Star Wars- en Marvel-series exclusief via Disney Plus te kijken.

Disney Plus review: streamingdienst verrast met enorme bibliotheek

Disney+

Disney

Gratis via App Store

NLZiet

Prijs per maand: 7,95 euro

NLZiet bevat programma’s van de Nederlandse televisie. Zowel van NPO, RTL als SBS. Deze programma’s zijn tot een jaar oud terug te kijken.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief U.A.

Gratis via App Store

MUBI

Prijs per maand: 9,99 euro

MUBI legt de nadruk op filmhuisfilms die je elders niet vindt. Films van fantastische kwaliteit, die je aan het denken zetten. Dat is een mooie toevoeging op het popcornspul dat de andere diensten bieden.

MUBI: Exclusieve Films

MUBI, Inc.

Gratis via App Store

Ook nog

Er zijn ook nog enkele kleinere diensten beschikbaar, met een meer specifiek aanbod:

  • Ziggo: voor mensen met digitale tv van Ziggo met HBO-series en nog meer voor 11,95 per maand.
  • NPO Start Plus: met NPO-programma’s in HD zonder reclames voor 2,95 euro per maand.
  • Dplay: met de programma’s van Discovery Channel en TLC voor 3,99 euro per maand.
  • Hayu: realityshows voor 5,99 euro per maand.
  • Horrify: horror voor 6,95 per maand.
  • Film1: films kijken voor 9,99 euro per maand.

Deze streamingdiensten komen er aan

Daar blijft het niet bij. De komende tijd komen er steeds meer streamingdiensten bij. Sommigen hebben daarvan al een duidelijke datum voor een Nederlandse release, terwijl anderen nog wat waziger blijven.

Apple TV Plus

Vanaf wanneer: 1 november 2019
Prijs per maand: 4,99 euro

Apple komt met een eigen streamingdienst op de markt, met exclusieve series en films. Daarvoor heeft het bedrijf enkele bekende sterren gestrikt. Zo zijn Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell te zien in The Morning Show, speelt Jason Mamoa in See en werkt Oprah aan verschillende projecten.

Overzicht: 8 trailers van Apple TV Plus-shows die in november verschijnen

streamingdiensten in nederland

HBO Max

Vanaf wanneer: voorjaar 2020
Prijs per maand: nog niet bekend

Deze nieuwe dienst van WarnerMedia krijgt onder andere alle seizoenen van Friends en alle series van The CW. Denk daarbij aan Supernatural, The 100 en mogelijk Riverdale. Maar ook de vele series in de Arrowverse zoals The Flash, Supergirl en Batwoman. Daarnaast komen er onder ander andere alle Studio Ghibli-films op en een nieuwe miniserie van Adventure Time.

Peacock

Vanaf wanneer: onbekend
Prijs per maand: onbekend

NBC Universal maakt een eigen streamingdienst voor zijn flinke bibliotheek aan series. Denk aan The Office, Will & Grace, House, 30 Rock en Brooklyn Nine-Nine. Daarnaast worden er ook nieuwe series gemaakt, zoals een nieuwe Battlestar Galactica van de maker van Mr. Robot en een nieuwe Saved by the Bell. Peacock wordt eerst exclusief in de Verenigde Staten uitgebracht, maar komt later ook naar de rest van de wereld.

Niet in Nederland

Er zijn ook populaire streamingdiensten niet in Nederland verkrijgbaar. Denk aan Hulu met bijvoorbeeld Veronica Mars en Marvel’s Runaways. Via een VPN is dat toch op te lossen. CBS All Access is niet in Nederland verkrijgbaar, maar veel van deze programma’s zijn in Nederland te zien via Netflix.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen