Disney Plus review: streamingdienst verrast met enorme bibliotheek

24 september 2019, 16:55
3 min leestijd

Reviewscore

8,5

Nederland mag als eerste aan de slag met Disney Plus, direct met een volledige app en flinke bibliotheek aan films en series. In onze review lees je of Disney Plus de strijd aan kan met Netflix.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus review: nostalgie en beloften

Verrassing! We dachten dat we tot 12 november moesten wachten op nieuwe streamingdienst Disney Plus, maar in Nederland mogen we er al twee maanden eerder mee aan de slag.

Hoewel het officieel nog om een test gaat, is Disney Plus al compleet. Er zijn apps voor je iPhone, Apple TV, spelcomputers en mogelijk zelfs je slimme tv. Daarnaast werkt de streamingdienst gewoon zonder problemen in je webbrowser.

De app is tevens al vrij compleet met functies. Zo is het mogelijk om series en films te downloaden zodat je ze offline kunt bekijken. Tevens kun je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix, door het complete aanbod struinen van A(vengers) tot Z(ootropolis).

disney plus review

Aanbod

Terwijl Netflix en Amazon Prime Video hun eigen content en aangekochte content combineren, doet Disney Plus het alleen met eigen series en films. Als je denkt dat er daardoor niet genoeg te kijken valt, dan heb je het mis.

Op Disney Plus staan namelijk (bijna) alle tekenfilms van Disney, animatiefilms van Pixar, Star Wars-films en prachtige documentaires van National Geographic. Maar dat is niet alles, want een flinke stapel oude series is ook op de dienst te vinden. Van de eerste keer dat Mickey Mouse op het scherm verscheen, tot de meest moderne versie van Ducktales. Van Spider-Man uit 1981 tot het moderne Agents of S.H.I.E.L.D..

Een groot voordeel van het feit dat Disney alleen eigen producties aanbiedt, is dat deze films en series nooit verdwijnen. Er zijn geen contracten die aflopen, waardoor een serie wordt verwijderd terwijl je net halverwege bent.

Nieuwe series op Disney Plus

Op dit moment staan de nieuwe producties nog niet op Disney Plus. Dat gaat pas op 12 november gebeuren, zodra de dienst officieel lanceert. Dan zie je onder andere de eerste aflevering van Star Wars-serie The Mandalorian, een remake van Lady en de Vagebond met echte honden, documentaireserie The World According to Jeff Goldblum en nog meer.

Disney Plus heeft dus twee kanten. Aan de ene kant is er die enorme bibliotheek waar je jouw jeugd weer kunt herbeleven. Deze schat vol sprookjes is nu makkelijker dan ooit met je kinderen te delen. Heb je vroeger een hoop van Disney gemist? Dan is dit een waanzinnig waardevolle collectie om je ook op oudere leeftijd nog aan te verwonderen. Aan de andere kant is er dus de nieuwe content, die op lange termijn belangrijk is.

Het geld waard?

De vraag is vooral of deze dienst je geld waard is, want na 12 november moet je betalen. Dat gaat om 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Op een gegeven moment heb je alles uit het archief gezien wat je had willen zien en dan ligt het dus aan de kwaliteit van de nieuwe content of je door blijft betalen. Daarnaast kun jij je altijd aanmelden voor een gratis proefabonnement.

Disney heeft daar een trucje voor. In plaats van nieuwe series als volledige seizoenen op Disney Plus te zetten, worden shows per aflevering gepubliceerd. Als je dus wil weten hoe The Mandalorian verder gaat, moet je jouw abonnement aanhouden. De kans is natuurlijk groot dat zodra die serie klaar is, er weer een volgende topserie klaar staat die je moet zien.

Meld je aan voor één week gratis Disney Plus

Conclusie Disney Plus review

Disney Plus verrast met een complete app en een zeer compleet archief aan films en series. Er is zoveel leuks te zien, dat het haast overweldigend is. Maar dit archief is natuurlijk gelimiteerd. De echte test voor Disney Plus is de originele content waarmee Disney op 12 november mee begint. Als dat goed genoeg is, verdient Disney Plus een blijvend plekje naast Netflix.

Disney+

Disney

Gratis via App Store

Vragen en antwoorden over Disney Plus

Heb je nog vragen over Disney Plus. Check dan ons overzicht met Disney Plus vragen en antwoorden. Bekijk ook onze nieuwste Netflix-tips.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu