Nieuwe MacBook mogelijk trager dan MacBook Air

Wouter Nijsen
16 maart 2015, 20:30
2 min leestijd

De Core M-processor van de nieuwe MacBook is mogelijk minder krachtig dan aanvankelijk werd gedacht. Uit een benchmark blijkt dat zelfs de huidige MacBook Air betere prestaties levert. 

Lees verder na de advertentie.

Prestaties MacBook processor

MacBook processor

Tijdens de presentatie van de nieuwe MacBook werd meerdere malen verteld dat dit de dunste en lichtste MacBook tot nu toe is. Dit zorgde er ook voor dat Apple inwendig het een en ander moest veranderen. Zo is de nieuwe MacBook voorzien van een nieuwe en zuinige Core M-processor, die waarschijnlijk minder krachtig is dan aanvankelijk gedacht.

Er is namelijk een benchmark verschenen van de Lenovo Yoga 3 Pro, een 13 inch Windows-laptop die ook wordt aangestuurd door een Core M-processor. Uit de tests blijkt dat de prestaties van deze processor niet al te best zijn en zelfs lager uitvallen dan die van de huidige MacBook Air.

Of dit ook bij de nieuwe MacBook het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Apple stemt de hard- en software van haar notebooks namelijk een stuk beter af dan andere fabrikanten. Toch zou het opmerkelijk zijn als de nieuwe MacBook trager is dan huidige modellen, zeker wanneer je bedenkt dat het apparaat een stuk duurder is.

Meer over de nieuwe MacBook

De nieuwe MacBook werd vorige week maandag op het Spring Forward-event officieel onthuld. De notebook is voorzien van een 12 inch Retina-display, met een hoge resolutie van 2304 bij 1440 pixels. Daarnaast beschikt de MacBook over een compleet nieuw toetsenbord en trackpad. In laatstgenoemde is Force Touch geïmplementeerd, een functie die we kennen van de Apple Watch. Op basis van de kracht die je uitoefent op het trackpad, worden bepaalde acties in werking gezet.

nieuwe apple macbook

De meest opvallende vernieuwing is echter de usb c-aansluiting. Deze is multifunctioneel en wordt gebruikt voor vijf verschillende kabels: de oplader, usb, hdmi, vga en Lightning-aansluiting. De nieuwe MacBook is vanaf 10 april beschikbaar en kost 1449 euro voor het 256GB-model. Het 512GB-model heeft een prijskaartje van 1779 euro.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen