McDonald’s en UberEATS starten proef met thuisbezorging

Rutger Otto
1 juni 2017, 9:28
1 min leestijd
McDonald’s en UberEATS starten proef met thuisbezorging

McDonald’s gaat voor bezorging samenwerken met UberEATS. Aanvankelijk start de proef in drie restaurants in Amsterdam en Amstelveen, waarna er vijf extra Amsterdamse McDonald’s meedoen in juni.

Proef McDonald’s thuisbezorgen gestart

McDonald’s en UberEATS starten op dinsdag 6 juni met de pilot ‘McDelivery’. Klanten gebruiken de app van UberEATS om eten van McDonald’s te bestellen, daarna selecteren ze een beschikbaar restaurant en kiezen ze welke producten ze willen bestellen. Betalen gaat direct in de app via creditcard of PayPal. De scooter- of fietskoerier van UberEATS meldt zich op weg van een McDonald’s, haalt de bestelling op en bezorgt die doorgaans binnen een halfuur bij de klant.

Het gaat vooralsnog om een proef op een beperkt aantal locaties. De McDonald’s-restaurants aan de Spaklerweg en Albert Cuyp in Amsterdam doen mee, net als het restaurant in Amstelveen Centrum. Op basis van de ervaringen bij deze locaties, wordt McDelivery vanaf 4 juli uitgebreid met vijf extra restaurants in Amsterdam.

McDonald's thuisbezorgen

Niet alles te bestellen

Manu Steijaert, algemeen directeur van McDonald’s Nederland, zegt tegen het AD dat bestellingen één op één bezorgd worden, zodat het eten zo vers mogelijk blijft. Voor de bestelling betalen klanten 2,50 euro extra. Niet alles van de fastfoodketen wordt thuisbezorgd. Zo zijn ijshoorntjes lastig te verpakken, maar worden Sundae’s en McFlurries wel bezorgd.

Voordeelmenu’s vallen er eveneens buiten. “We denken dat het beter is met losse producten te starten”, zegt Steijaert. “Veel mensen zullen waarschijnlijk ook geen drankjes bestellen, omdat ze die thuis al hebben. Later komen we wel degelijk met speciale kortingsacties voor bezorging.”

Beoordelingen via de app

Klanten kunnen in de UberEATS-app een beoordeling per product geven. De uitkomsten van de proef zal McDonald’s in september gaan evalueren. Daarna wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele uitbreiding naar meerdere steden in Nederland.

Via: AD
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's