macOS Sierra gekraakt tijdens hackwedstrijd, iOS 10 blijft (vooralsnog) onkraakbaar

Lars Paijmans
14 november 2016, 12:31
1 min leestijd
macOS Sierra gekraakt tijdens hackwedstrijd, iOS 10 blijft (vooralsnog) onkraakbaar

Tijdens de PWNFEST hackerswedstrijd wist een team de Safari-browser van macOS Sierra te kraken. Hierdoor kregen ze root-acces tot macOS Sierra. iOS 10, het besturingssysteem waar de hoogste prijs op stond, bleef echter ongekraakt.

Lees verder na de advertentie.

macOS Sierra Safari hack geslaagd

De bijeenkomst voor hackers stond in het teken van het kraken van populaire apparaten en besturingssystemen. Zo werd Microsoft Edge op Windows 10 gekraakt, evenals de nieuwe Pixel-smartphone van Google.

macOS Sierra Safari hack
Fotobron: The Register

Door een kwetsbaarheid in Safari bloot te stellen, wist een gezamenlijk team van Pangu- en JH-hackers een prijs van 100.000 dollar in de wacht te slepen. De macOS Sierra Safari hack kon in 20 seconden uitgevoerd worden. Pangu is een naam die wel vaker opduikt als het op het hacken van Apple-apparaten aankomt. Zo heeft Pangu in het verleden meerdere malen als eerste een werkende jailbreak voor iOS gepresenteerd.

Via de kwetsbaarheid in Safari kregen de hackers het voor elkaar om root acces te krijgen tot macOS Sierra. Slecht nieuws, want hiermee kunnen de hackers allerlei bestanden insttalleren en verwijderen, zonder dat de gebruiker hier aan te pas hoeft te komen. De hack is vooralsnog echter minder gevaarlijk, omdat hij niet op afstand uitgevoerd kan worden. Een hacker zou dus op je iMac of MacBook zelf aan de slag moeten gaan.

iOS 10 blijft vooralsnog veilig

Op de hackersbijeenkomst werd de hoogste beloning uitgeloofd voor een gekraakte versie van iOS 10. Ondanks verwoede pogingen is het tot op heden niemand gelukt de meest recente versie van Apples iPhone-software te kraken. Alle resultaten van de PWNFEST bijeenkomst zullen aan de bedrijven doorgespeeld worden. Apple is dus op de hoogte van de macOS Sierra Safari hack en zal hier ongetwijfeld in de nabije toekomst maatregelen voor treffen.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: The Register
Categorieën: Apple, iOS
Thema: macOS Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen