De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Dit verwachten we van de nieuwe MacBooks dit jaar

Rutger Otto
21 april 2016, 19:15
4 min leestijd
Dit verwachten we van de nieuwe MacBooks dit jaar

Apple kondigde deze week de geüpdatete versies van de MacBook-lijn aan, maar daarmee zijn we er nog niet voor dit jaar. Wat heeft Apple voor de Air- en Pro-modellen in petto?

Lees verder na de advertentie.

Over de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro is op dit moment nog niets bekend. In maart kwamen de MacBooks niet aan de orde tijdens de presentatie, maar in juni vindt het WWDC weer plaats, dus hopen we op nieuwe modellen. In dit artikel zetten we alvast onze verwachtingen op een rij en nemen we de laatste geruchten mee.

MacBook Air 2016

Al jaren vragen Air-fans om een MacBook Air met Retina-scherm. Het is maar de vraag of hij er ooit komt, zeker nu Apple de ‘MacBook‘ (zonder toevoeging) in het leven heeft geroepen. Dat model zou namelijk een mooie overstap zijn van een Air, want het apparaat is enorm dun, licht en handzaam met een scherm van 12-inch. Mét Retina, dus haarscherp.

De MacBook Air is de goedkoopste laptop van Apple en blijft dat waarschijnlijk ook. De kans dat er een Retina-scherm komt is klein, maar wat ligt er dan meer voor de hand? Er gaan geruchten dat het trackpad van de Air dit jaar Force Touch krijgt, iets dat de MacBook en MacBook Pro al hebben. Er gaan zelfs geruchten dat het trackpad een vingerafdrukscanner aan boord heeft om direct in te loggen.

MacBook Air

Qua aansluitingen kan er ook het één en ander veranderen. Mogelijk krijgt de MacBook Air dit jaar ook usb-c en wordt de behuizing iets dunner. Onder de motorkap komen er waarschijnlijk nieuwe Intel Skylake-processors en krijgt de grafische kaart een upgrade. Ook het werkgeheugen zou verbeterd kunnen worden.

Verandert er verder nog iets aan het design? Mogelijk gaat de Air de MacBook achterna met de kleuren. De MacBook is inmiddels verkrijgbaar in spacegrijs, goud, zilver en roségoud. Overigens bestaat er ook nog de kans dat Apple de Air-lijn rustig aan het afbouwen is, zodat de MacBook het instapmodel wordt. Er is dus ook nog een mogelijkheid dat Apple helemaal geen nieuwe Air aankondigt. Geruchten gaan zelfs dat de 11-inch MacBook Air er al snel uit gaat, zodat klanten kiezen voor de MacBook (12-inch) of de iPad Pro van 12,9-inch. Wellicht verkoopt Apple de Air-modellen die nu nog in het magazijn liggen, en is het daarna afgelopen.

MacBook Pro 2016

De MacBook Pro is de krachtigste MacBook die Apple aanbiedt en dat blijft ook zo. Als de MacBook Air echt verdwijnt, dan zijn er straks nog twee smaken: een MacBook of een MacBook Pro. De Pro is er op dit moment met de schermmaten 13-inch en 15-inch, maar geruchten melden dat Apple in 2016 mogelijk ook een 11-inch model aankondigt.

Verwacht wordt dat de MacBook Pro dit jaar een stuk dunner worden dan voorgangers. Met het nieuwe design zouden de apparaten meer gaan lijken op de MacBook. Daarbij verandert er mogelijk meer dan alleen de dikte, want die MacBooks zijn er in vier kleuren met een glanzend Apple-logo in plaats van een lampje.

macbook pro

Het zou logisch zijn dat Apple dit jaar over gaat op Intels Skylake-processors in de MacBook Pro. Concurrenten hebben die chips al aan boord en de Pro zou er een nog snellere en efficiëntere machine van worden. Verder gaan er geruchten dat de MacBook Pro 2016 een gpu van AMD of Nvidia krijgt, waarmee de grafische kracht van de computer flink opgeschroefd wordt.

Over de MacBook Pro gaan ook enkele wilde geruchten, die echter een stuk minder aannemelijk zijn dan de verwachtingen hierboven. Zo zou de notebook een touchscreen krijgen of zelfs een scherm dat losgehaald kan worden om hem als tablet te gebruiken. Met de recente releases van de iPad Pro-modellen met toetsenbordcover lijkt dat wat vergezocht.

2016 macbook uitg

MacBook-update

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn de MacBooks al vernieuwd. De MacBook werd vorig jaar voor het eerst gepresenteerd en is een nieuw model naast de Air en Pro. Qua prijs valt hij tussen de twee modellen in. De 12-inch MacBook is een enorm dun apparaat met usb-c-aansluiting.

Deze week werd de MacBook vernieuwd. Hij is nu uitgerust met de zesde generatie Intel Core M Skylake-processor, waarmee hij helemaal aansluit bij de standaarden van vandaag de dag. Ook is de snelheid van het geheugen verhoogd, van 1600MHz naar 1866MHz. Voor het eerst is de laptop verkrijgbaar in het roségoud, naast goud, zilver en spacegrijs. Met de accu kun je nu tien uur op het web surfen of 11 uur naar films kijken.

Naar welke vernieuwing kijk jij uit? Deel het hieronder in de comments met ons.

Lees meer over de MacBook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen