Deze slimme MacBook adapter geeft je 6 extra poorten

Gijs Ettes
7 mei 2015, 16:23
1 min leestijd
Deze slimme MacBook adapter geeft je 6 extra poorten

De nieuwe MacBook is lichter, dunner en stiller dan zijn voorgangers, maar nou niet bepaald voorzien van veel aansluitingen. Wat nu als je meer nodig hebt dan een enkele usb-c-poort?

Lees verder na de advertentie.

Hub+: MacBook adapter voor al je apparaten

In dat geval zou je natuurlijk kunnen gaan voor de officiële usb-c-naar-digitale-AV-multipoort-adapter van Apple, maar dan heb je nog steeds slechts drie aansluitingen tot je beschikking. De bedenkers van Hub+ hebben daar wat op gevonden en ontwikkelden een 79 dollar kostende MacBook adapter met alle poorten die een doorsnee gebruiker nodig heeft. Bovendien is er een ingebouwde accu aanwezig waarmee je je iPhone gedeeltelijk kunt opladen.

Maar de reden waarom je dit KickStarter-project waarschijnlijk wilt backen is de extra poorten die de Hub+ biedt. Met het apparaatje ingeplugd heb je de beschikking over drie reguliere usb-poorten (mét oplaadmogelijkheid), twee usb-c-poorten, een sd-kaartlezer en een displayport voor het aansluiten van een externe monitor. Helaas is er geen hdmi-aansluiting aanwezig. Wel is de hub voorzien van een stevige metalen behuizing die 122 bij 39 bij 8,55 millimeter meet en 99 gram weegt.

Via deze KickStarter-pagina kun je de MacBook adapter bestellen vanaf 79 dollar. Dat kan nog tot 15 juni en bij verzending naar Nederland of België komt er nog 15 dollar bij. Als early bird krijg je er overigens nog wel een kleine usb-c-naar-usb adapter gratis. Die kost in de Apple Store normaal gesproken 19 euro.

Het laatste nieuws over KickStarter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu