iOS 16: zo knip-en-plak je tekst uit video’s op je iPhone

Guus Timmermans
14 juni 2022, 12:35
2 min leestijd
iOS 16: zo knip-en-plak je tekst uit video’s op je iPhone

Apple heeft de functie ‘Livetekst’ uitgebreid in iOS 16. Je kan nu ook tekst uit video’s knippen-en-plakken op je iPhone. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Livetekst uit video’s: vanaf iOS 16 is het mogelijk

In iOS 15 gaf Apple ons de functie Livetekst. Hiermee kopiëren-en-plakken we teksten uit foto’s. Dit jaar doet nog een schepje boven op. Vanaf iOS 16 kan je ook livetekst vanuit video’s selecteren. Vervolgens kopieer je de geselecteerde tekst en plak je hem bijvoorbeeld in Pages of in de Notities-app.

De functie werkt onder meer in Foto’s en Safari. Bij apps als YouTube hebben wij deze functie helaas nog niet werkend gekregen, maar je kunt vooralsnog uitwijken naar de website van YouTube. In dit artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe jij met Livetekst in iOS 16 uit video’s teksten ‘steelt’.

livetkest video's

Zo stel je Livetekst in op je iPhone

Voordat je deze nieuwe functie gebruikt, moet je Live Text (of in het Nederlands: Livetekst) wel nog even aanzetten. Deze knop vind je bij de Instellingen-app onder het kopje ‘Algemeen’. Scrol vervolgens naar beneden en tik op ‘Taal en regio’. Daar staat onderaan de optie. Zet de schakelaar op groen. Vervolgens kan je Livetekst uit video’s selecteren in iOS 16. Volg het onderstaande stappenplan om dit ook op jouw iPhone toe te passen.

  1. Open een filmpje op Safari of Foto’s met de tekst die je wilt kopiëren;
  2. Bekijk het filmpje in de volledige weergave;
  3. Pauzeer de video bij het stuk tekst dat je wil selecteren;
  4. Tik op de tekst en houd het lang ingedrukt;
  5. Selecteer de tekst die je wil kopiëren;
  6. Tik op kopiëren;
  7. Plak in een app naar keuze.
Livetekst aanzetten in iOS 15

Let op: iOS 16 is nog niet beschikbaar voor het grote publiek. De nieuwste iPhone-update komt later dit jaar uit, maar is momenteel wel als testversie beschikbaar. Je moet daarom de publieke bèta van iOS 16 op je iPhone hebben om Live Text te kunnen gebruiken. Je kan de functie nu al wel gebruiken bij foto’s in iOS 15.

Wij zijn bij iPhoned langzamerhand alle nieuwe functies van iOS 16 aan het uittesten. Wil je op de hoogte blijven van de tips? Meld je dan even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu